Türel Antalya’da 700 işçiyi işten attı

antalya_ana

Yerel Seçimlerin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanı olan AKP’li Menderes Türel işçi kıyımı yaptı. Taşeron firmalara bağlı işçilerinde aralarında bulunduğu 700’den fazla işçinin işine son verildi. İmza kampanyası başlatan işçiler, her gün eylem yaparak işten çıkarmaları protesto edeceklerini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirket ve taşeron firmalarda 700’den fazla işçinin işten çıkarılması üzerine iş akitleri sona erdirilen işçiler protesto AKP’li başkan Menderes Türel’i protesto ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetiminin yasadışı davrandığını ve hiçbir yasa tanımadığını belirten işçiler, yasal tebliğ yapılmadan işlerine son verildiğini söylediler. İşten çıkarılan işçiler adına açıklama yapan Kıvanç Şık, ”Yasal tebliğ yapılmadığı gibi, içeride tutulan maaşlarımız, tazminatlarımız ve diğer alacaklarımız zaten ödenmiyor. Anaya ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde emekçilerin en temel insan hakkı gasp edilmektedir” dedi.

İşten çıkarılan işçiler, her gün Attalos Heykeli önünde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tutumunu protesto edeceklerini bildirdi. İşten çıkarılan işçilere DİSK ve KESK Antalya Şube yöneticileri de destek verdi.

Yoruma kapalı