Vakıflı Köyü’ne gelen Kesab’lı Ermeniler yalnız değil

unnamed
Geçtiğimiz günlerde Suriye’nin Kesab ilçesinden can güvenlikleri olmadığı için Vakıflı Köyüne gelen 22 Suriyeli Ermeni vatandaşı , Samandağ Kalkındırma Derneği Başkanı Orhan Cabir ve Yönetim Kurulu üyeleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vakıflı Köyü Muhtarı Berc Kartun ve Ermeni Cemaat Başkanı Cem Çapar hazır bulundu.
Savaşı ve müsebbiplerini bir kez daha lanetlediklerini belirten SKD Başkanı Orhan Cabir “ İlçemize gelmek zorunda bırakılan misafirlerimizin yanında olduğumuz, savaşa karşı olduğumuz ve destek vermek amacıyla SKD olarak ziyarette bulunuyoruz. Savaşın tarafı halk değil, silah ve petrol tüccarlarıdır” diye konuştu.
Reyhanlı’da, Antep’te, Türkiye’nin değişik yerlerinde ve şimdi Vakıflı köyünde olan ve yurtlarından ayrılmak zorunda olan insanların bir an önce evlerine dönmesi gerektiğini vurgulayan Cabir;  “Bizler, Türkiye ve Suriye arasında bırakın savaşı gerginlik dahi olmasını istemiyoruz. Eskiden olduğu gibi iki kardeş ülke olmasını istiyoruz. Türkiye’de meydana gelen Tır olayı bizleri son derece rahatsız etmiştir. Suriye’deki terör örgütlerine lojistik desteğin kesilmesini istiyoruz” dedi.
Suriye’nin de Hatay gibi kardeşlik diyarı olduğunu kaydeden Cabir şunları kaydetti:
“Reyhanlı’da olan saldırı bizim içimizi ne kadar acıttıysa, Kesab olayı da içimizi acıtmıştır. Biz Samandağ halkı ve dernek olarak mağdur insanların yanındayız. “ dedi.
Misafirlerden, Yesayi Ayntapliyan duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti “ Burada kardeşlerimizin yanında kendimizi evimizdeymiş gibi hissediyoruz. Samandağ halkından bir çok kişi bizi sürekli ziyaret etti ve destek verdi.
Hepsine teşekkür ediyoruz. biz zaten ezelden beri komşuyuz. Bizler bu sorunun bir an önce bitmesini ve Kesab’e evimize eski yaşantımıza, işimize aşımıza dönmek istiyoruz.  Ben Kesab’te hayvancılıkla uğraşıyorum, hayvanlar da gitti. Şu anda ailemiz dağılmış durumda. Eşim ve çocuklarım Lazkiye’de kalıyorlar ben buradayım. Bu ziyaretlerinden dolayı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. “ dedi.
Ermeni Cemaat Başkanı Cem Çapar “ Kesab’ten gelen arkadaşlar 15 günlük bir esaretten sonra aramıza geldiler. Orada aileleri ayırmışlar ve büyük bir belirsizlik yaşamışlar.
Buraya gelmeleri büyük bir şans oldu çünkü Samandağ ve Vakıflı gibi bir yere geldiler. Burada Samandağ halkının her kesiminden insanlar destek için adeta sıraya girdi, herkes kendilerine yardım etmek istedi.
 Bunları çok önemsiyoruz. Yanı başımızda savaş varken bizim bir birimizi korumaktan başka şansımız yok. Ne kadar süreceği belli olmayan bir savaş süreci yaşanıyor. Bu süreci ancak bir birimize sahiplenerek aşabiliriz. Ziyaretlerinden dolayı Samandağ Kalkındırma Derneği’ne teşekkür ediyorum.” Siyasihaber.org/Antakya

Yoruma kapalı