Yıldız Sunta’da direniş başladı

Kocaeli’de faaliyet gösteren Yıldız Sunta Fabrikası’nda Ağaç-İş Sendikası üyesi 35 işçi işten çıkarılacak. İşten çıkarılacaklardan biride Ağaç-İş Kocaeli Şube başkanı Şener Furuncu, yaşanan hukuksuzluğa karşı dava açacaklarını belirtti.

İŞÇİLERE BASKI YAPILDI

Furuncu, ekonomik kriz bahanesiyle kendisinin de aralarında olduğu 35 işçinin işten çıkarıldığını söyledi. Furuncu, “Sendika yönetim seçimlerinde fabrika yönetimi açık taraf olmuş. İşçiler üzerinde büyük baskı oluşturulmuş. Karşıma rakip olarak çıkan kişiye destek verilmesi yönünde işçilere telkinde bulunulmuştur. Aksi halde işçilerin iş akitlerin sona erdirileceği söylendi” dedi.

İŞE İADE DAVASI AÇILACAK

Ağaç-İş Kocaeli Şube Başkanı Şener Furuncu, işten çıkarılan 35 kişinin iadesi için dava açacaklarını belirterek, “Yaşanan bu baskılara rağmen seçimleri kazandım. Bu günde 35 arkadaşımızı ekonomik kriz bahane gösterilerek iş akitlerine Pazartesi son verileceği yönetim tarafından açıklandı. Biz arkadaşlarımızın hukuksuz bir şekilde işten atılmasını kabul etmiyoruz. İşe iade davası açacağız. Bu bir kıyımdır. Fabrikanın işleyişinde ekonomik krizde olmadığını görüyoruz” diye konuştu.

İŞÇİLER DİRENİŞE BAŞLADI

İşten çıkarılacakları açıklanan Ağaç-İş Sendikası üyesi 35 işçi fabrika önünde direnişe başladı. Pankart ve dövizlerle fabrika önünde direnişe başlayan işçilere, Türk-İş ve DİSK’e bağlı sendikalar da destek verdi.

Etkin Haber Ajansı

İZMİT (Caner Aktan)

Yoruma kapalı