YPG: Direnişin 17. gününde 43 çete üyesi öldürüldü direniş devam ediyor

YPG Basın Merkezi, 15 Eylül’den bu yana devam eden çatışmaların son 24 saatine ilişkin bilgi verdi. Basın Merkezi’nin açıklaması şöyle:

“IŞİD çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırılar 17’nci gününde tüm şiddetiyle devam etmektedir. Halkımız ve güçlerimiz güney, doğu ve batı yönünden şehir çevresinde tarihi önemde bir direniş sergilemektedir. Geçtiğimiz 24 saat içinde tank, top ve ağır silahlar desteğinde tüm gücüyle saldıran çetelerin ilerleyişleri durdurulmuştur. Kobanê’nin güney ve güneydoğu cephesinde yoğunlaşan çatışmalarda çetelere ağır darbe vurulmuştur.

Kobanê’nin güneyinde bulunan Newroz salonu çevresine ve Helinc köyünde dün gün ve gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Birçok farklı kol şeklinde onlarca kez saldırı düzenleyen çetelerin saldırıları kırılmıştır. Helinc köyü çevresinde yaşanan çatışmalarda 43 çete üyesi öldürülmüştür. Bu alanda çetelere ait 10 adet kaleşnikof, 1 adet karnas (dragunov), 1 adet B7 roketatar, 1 adet gece 1 adet gündüz dürbünü ve çok sayıda cephane güçlerimizin eline geçmiştir. Newroz salonu çevresindeki saldırılarda ise çetelere ait 1 adet tank darbelenmiş, 1 adet 23’lük ve 1 adet 14.5’luk doçka imha edilmiştir. Bu alandaki çatışmalarda tespit edilebilen 11 çete öldürülmüştür. Bu alanlardaki çatışmalar yer yer devam etmektedir.

Kobanê’nin doğu ve batı yönlerinden şehre girmeye çalışan çetelerle güçlerimiz arasındaki çatışmalar ise devam etmektedir. Çatışmaların ayrıntıları ulaştıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Şehrin etrafına savunma hattı kurulduğu bilgisi de veriliyor. (ANF)

ypg savunma hattı

Yoruma kapalı