Kaç Okyanus kuruyunca bırakırsınız homofobiyi? – Aynur Boran

Bugün acı bir haberle hepimiz sarsıldık. İzmir Kınık’ta yaşayan 17 yaşındaki trans arkadaşımız Efe Özyavuz artık toplum ve aile baskısına dayanamayıp intihar etti. Olay 2 Temmuz saat 15.00 sıralarında gercekleşti. Yaşam dolu bir gencin daha hayatını aldı bu yere batasıca homofobik sistem!

Arkadaşımdı Okyanus Efe. Önce inanamadım, baktım inanamadım, yok dedim. Okyanus direnecekti.  Bütün hayallerini dostlarını cok sevdiği kız arkadaşını bırakıp gitmez dedim kelimeler parçalandı ağzımda evet doğruydu bu. Bu sistem öyle ağır gelmiştiki Okyanus Efe’nin gencecik bedenine, dayanamadı ailesinden kaçmanın yolunu balkon demirlerinde kendini asmakta buldu.
Sığar mı çocuk umutların ufacık bir balkonda verilen bir son nefese?

Okyanus Efe’in kız arkadaşından dinledim hikayenin nasıl bu noktaya geldiğini. Bir gece önce aile konseyi toplanmış gittikçe gitmişler Efe’in üstüne en son babası artık o nasıl bir babaysa “as kendini de sen de biz de kurtulalım” demiş. Sadece farklı bir yönelime sahip oldugu için kendi öz çocugunun ölmesini isteyecek noktaya  ne getirir bir babayı? Devletin LGBT bireylere karşı olan politikalarının sonucu olan toplumsal baskı..?  Okyanusun sokakta okulda her yerde maruz kaldıgı baskılar yetmezmiş gibi, bir de aile baskısı eklenince 17 yaşındaki gencecik bir çocuğun bedeni ne kadar dayanır bunca yüke?  Şimdi soruyorum kimdir bunun suçlusu okul, anne, baba, kardeş, akrabalar? Suçlu LGBT bireylerini ötekileştiren o büyük kitlenin ta kendisidir. En çok da insanları intihara kadar sürükleyen baskıları körükleyen devlettir suçlu. Şimdi bugün, 2 Temmuz günü bir Okyanus daha kurudu bu topraklarda.

Bu sistem daha ne kadar böyle gider?
Kaç LGBT bireyi daha ölmeli, öldürülmeli ?
Daha kaç aile çocuğunu ölüme sürüklemeli?

Kaç Okyanus kuruyunca bırakırsınız homofobiyi? Hanginiz sabah Alsancak’ta sokakta yürürken, köpeğini gezdiren trans kadına günaydın diyorsunuz? Hanginiz birbirine aşkla bakan iki kadını, erkeği bakışlarınızla taciz etmiyorsunuz? Ne gerekli anlamanız için? Daha kaç Okyanus ölmeli? Bir dakikacık düşünün kendi çocuğunuzu koyun yerine. 17 yaşındaki hangi çocuk hak eder ölmeyi, ölüme sürüklenmeyi. Yüzleşin gerçeklerle, evet Okyanus’un katilleri devlet  ve aile olduğu kadar, homofobik toplumun her bireyidir. LGBT bireylerini dışlayan herkestir. Yeter artık birlikte yıkalım toplumun dayattığı algıları. Ama emin olun homofobik sistem yıkılana kadar biz direneceğiz. Haykıracağız sokaklarda, alanlarda. Trans bireyler vardır! Ve LGBT yönelimleri bu hayatın gerçekleridir. Ve aşkın yasağı olmaz!

Yoruma kapalı