1 Mayıs 1977’de katledilen kadınlar anıldı

yarin_29.4.2014_8fb81453-d645-4434-973c-ba5bee6b12d3

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’dan kadınlar, kadın örgütleriyle birlikte 1 Mayıs 1977’de katledilen kadınları andı.

Fransız Konsolosluğu önünde toplanan kadınlar,1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanındayız”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadınlar artık susmayacak” sloganlarını atarak, “1 Mayıs 1977 katliamında kaybettiklerimizi unutmadık, unutturmayacağız” pankartıyla Kazancı Yokuşu’na yürüdü.

Kadınlar adına açıklama yapan İstanbul Tabip Odası yöneticisi İncilay Erdoğan “1 yıl boyunca kadınların yine sermayenin ve erkek egemenliğinin saldırılarının hedefinde olduğunu söyleyerek, kadınların bu saldırılara karşı sokaklarda isyan çığlığını yükselttiğini kaydetti.

Erdoğan, şu açıklamalrı yaptı: “Buradayız çünkü, yaşamımı ve bedenimiz üzerinde kendi kararımız dışında bir egemenlik tanımıyoruz. Kadınları uçurumun kıyısına sürükleyen savaşın son bulması, başlayan görüşmelerin onurlu bir barışa dönüştürülmesi için buradayız. Buradayız çünkü, 3-5 çocuk doğurmaya, yetmedi doğurma yöntemine karar veren zorba ve egemen anlayışa itiraz ediyoruz.”

Erdoğan, 1 Mayıs’ta kadın emeğini görünür kılmak, kadın dayanışmasını büyütmek, örgütlü mücadeleyi yükseltmek için alanlarda olacaklarını duyurdu, kadınlara çağrı yaptı: “Sen de gel! 1 Mayıs’ta sesimizi yükseltelim. Adımlarını kapitalizme ve erkek egemenliğine karşı mücadele eden kadınların adımları ile birleştir.”

Kadınlar, açıklamanın ardından, ’77’de katledilen kadınların anısına Kazancı Yokuşu’na karanfiller bıraktı.

Yoruma kapalı