“3 fidan” birçok ilde anıldı

Bundan 42 yıl önce 6 Mayıs 1972’de idam edilen 3 devrimci önder Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Türkiye’nin bir çok kentinde anma etkinliği düzenlendi.

Eskişehir

unnamed

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde öğrenciler 6 Mayıs anması dolayısıyla eylem gerçekleştirdi. Eylemde ayrıca 30 Nisan’da gerçekleştirilen faşist saldırıda  protesto edildi.

Mühendislik Fakültesi önünde toplanan kitle Rektörlüğe yürüyüşe geçerken katılımın yoğun olması dikkat çekti.

Rektörlük önüne gelen öğrenciler burada yaptıkları açıklamada Ali ismail korkmaz’ın öldürülmesine, OGÜ’de yaşanan faşist saldırılara ve 6 Mayıs’ta idamlarına dikkat çekerken şunları kaydetti:

Yaşanan tüm bu olayların sorumlusu Ali İsmail’in de katili olan Eskişehir Emniyeti ve üniversite yönetimidir” ”AKP Gezi’den beri direnen gençliği hedef almakta ve bu saldırılarla yıldırabileceğini sanmaktadır.Denizler nasıl o yıllarda emperyalizme ve faşizme direnerek bu ülkede isyanın ve mücadelenin başlangıcı yaptılarsa bizler de bugün ne üniversiteleri ne de ülkeyi Akp’ye,Ali İsmail’in katillerine ve faşizmin eline bırakmayacağız.”
Kocaeli
Kocaeli Üniversitesi’nde ise öğrenciler Özel Güvenlik’in engellemelerine rağmen anma eylemini gerçekleştirdiler.Pankartı okula almak istemeyen Özel Güvenlik’le yaşanan arbede sonunda öğrenciler pankartlarıyla birlikte okula girerek, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamlarını protesto yürüyüşü düzenlediler. Müzik ve şiir dinletisi yapan öğrenciler ardından bir basın açıklaması yaptı.
Daha sonra TGB tarafından gerçekleştirilmek istenen faşist provokasyona müdahale eden öğrenciler, TGB’lileri kampüsten uzaklaştırdı.
Muğla
Muğla’da Halkların Demokratik Kongresi bileşenleri tarafından Sınırsızlık Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliğine yüzlerce kişi katıldı. Anma’da HDK adına bir basın açıklaması okundu.
6 Mayıs
Denizli
Denizli’de gerçekleştirilen 6 Mayıs anmasında Deniz gezmiş’in mektubu okundu. Ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Yoruma kapalı