Ve açıklandı. Akdeniz Belediyesi’ni BDP kazandı

1011620_10152318362578415_353411283_n

Mersin’de CHP’nin sonuçlara itiraz etmesiyle birlikte Akdeniz belediyesi önünde dün başlayan direniş bugün de kaldığı yerden devam ediyor. 20 saatten fazla süredir  insanlar hiç yılmadan belediye önünde halaylarla sloganlarla sonuçları bekledi. Açıklanan sonuçlara göre Akdeniz Belediyesi’ni BDP kazandı.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk kesinleşen sonuçların ardından Belediye önünde bekleyen binlerce kişiye açıklama yapıyorlar.

Öte yandan 20 saatten fazladır belediye önünde halkın direnişi sürerken Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz’ın mesajı Selim Züberi tarafından kürsüden okundu. Ceylanpınar’da ve Akdeniz’de iradelerine sahip çıkan halkları selamladı. Yılmaz “Bizim artık eskisi gibi yalanlara karnımız tok, BDP ve HDP’liler her yerde sokağa dökülür. Bizim sabrımızı zorlamasınlar. Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez” dedi.

Avukat Onur Kale yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Pazar günü yapılan yerel seçimler de Akdeniz belediyesini 316 oy farkıyla BDP kazandığını ilan etti. Dün CHP Akdeniz belediye başkan adayı ve milletvekilleri sonuçlara yönelik itiraz dilekçesi verdi. Ayrıca seçimi kazanan BDP’de itiraz dilekçesi vererek aşağı yukarı 8 bine yakın geçersiz sayılan oyların normalde geçersiz olmadığını 3 tane oy pusulasını konulduğu zarfa muhtar adaylarının kâğıdına koyulması nedeniyle bu oyların geçersiz sayıldığını ifade ederek seçim kuruluna itiraz etmiştir. Dün akşam toplanan seçim kurulu bu konu ile ilgili bir karar vermeyerek itiraz dilekçelerini ve bugün karar vereceğini açıkladı. Aşağı yukarı 20 saattir seçim galibi olarak gördükleri BDP yi çok kuvvetli bir şekilde sahiplenerek bekleyen kitle sonucu alacaktır.

Belediye Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan ise;

“Bu itirazın demokratik hakkı olduğunu diyoruz ama tüm partiler gizli ittifak yapılması ve bunun doğrultusun da beraber itiraz ediyorlar.Halk kendi iradesine dünden beri ayakta olarak sahip çıkıyor.Biz haklı olduğumuzu biliyoruz elimiz de resmi bilgilere göre bu belediye bizim.Bu belediye halkındır bu belediyenin gerçek sahiplerine verilmesi olumsuz bir süreç olursa savaş hali olur.Biz bu halkın önün de durmayız artık.Bu halk direne direne geldi dilene dilene değil o yüzden direne direne kazanacaktır” dedi.

Nöbet tutan anneler; zulüm görüyoruz burada. Dün 3’den beri burada eylemdeyiz. Kimse belediyenin elimiz den alınmasını isteyemez bu yapılan adiliktir,zulümdür.Haktan hukuk adalet yok kalmamıştır.Belediye bizim olana kadar burada olacağız.Bizim kanımızı da dökseler buradayız.

Öte yandan Koma Berfin, Koma çiwan,Koma Ronahi,Koma roj,Koma delil,mkm koraya rengi welat,MKM sanatçıları dünden bu yana sürekli halkın nöbetine destek verdi.

Ozan Reşit Halkımızın bu özgürlük yürüyüşün de onlarla beraber yürüttüğümüz bu mücadelemiz de özgürlük yürüyüşün de ve demokratik yürüyüşlerin de her zaman yanların da olacağız. Siyasihaber.org/Mersin

10170877_10200926672128275_1057549893_n

Yoruma kapalı