Akdeniz Belediyesi: TOKİ bu projelerinden vazgeçsin

akdeniz-belediyesinden-toki-projesine-tepki96bf36557c843c10e7cf

Akdeniz Belediyesi, TOKİ’nin ATAŞ yerleşkesi civarında gerçekleştirmek istediği toplu konut projesine tepki göstererek, bu alanın halkın talepleri de göz önünde bulundurularak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler amacıyla belediyeye devredilmesi gerektiğini belirtti. 

Akdeniz Belediyesi, TOKİ’nin ATAŞ yerleşkesi civarında bulunan Çay, Çilek ve Özgürlük mahallelerinde kentsel dönüşüm adı altında yapmak istediği toplu konut projesine ilişkin Belediye Konferans Salonu’nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, TMMOB’a bağlı oda başkanları ve 68’liler Derneği yöneticileri katıldı. Toplantıda açıklamayı yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, rant ve tasfiye amaçlı bu tür girişimlerin sonuçsuz kalacağını belirterek, TOKİ’nin emrivaki girişimlerinin mahalle sakinleri tarafından tedirginlikle izlendiğini kaydetti.

“Ranta dayalı bir sistemi kabul etmiyoruz”

Yok edilen yeşil alanların Mersin’de yaşayan yurttaşların öncelikli sorunu haline geldiğini söyleyen Mutlu, TOKİ’nin bu projelerden vazgeçmesini istedi. Mutlu, belediye olarak bu projelerin karşısında olmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Biz insan hayatından daha değerli hiçbir şeyin olmadığını düşünüyoruz ve bu yüzden ranta dayalı bir sistemi kabul etmiyoruz” dedi. ATAŞ yerleşkesinin Türkiye’nin ikinci büyük rafinerisi olduğunu dile getiren Mutlu şöyle devam etti: “Binlerce ağaç katliamı yapılarak sanayi ve depolama alanlarının içinde yeni birçok katlı ucube konut yapımına girişilmesi kent biliminden uzak bir anlayışın ranta dayalı bir uygulamasıdır. TOKİ’nin tüm çevreci, kent sevdalısı, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarının karşı olduğu bu uygulamadan bir an önce vazgeçerek bu alanın bölgede yaşayan halkın talepleri göz önüne alınarak yerinde, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler amacıyla Akdeniz Belediyesi’ne devredilmesi gerekmektedir.” 

Mutlu’nun ardından konuşan Belediye Eş Başkanı Fazıl Türk ise, daha önce yetkililerle bir çok görüşme yaptıklarını ama görüşmelerin sonuçsuz kaldığını söyledi. Bu yüzden hukuki alanda mücadele etmeye devam edeceklerini kaydeden Türk, TOKİ’nin rantı baz alan projelerine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. (DİHA)

Yoruma kapalı