Alman Basını: “Erdoğan Nasıl Zengin Oldu?

almanbasini_355742142Türkiye’de başlayan yolsuzluk soruşturması ve Erdoğan hükümetinin tepkileri Almanya’da yankı bulmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Türkiye’de yolsuzluk soruşturmasının ortaya çıkması üzerine yaşanan gelişmelerin Alman basınındaki tepkilerine bakıldığında AKP hükümetine Avrupa Birliği temsilcilerinin daha endişeli tepkiler verdiğini görmek mümkün.

Erdoğan’ın yargıya müdahalesini, bizzat kendisine dair yürütülen/yürütülmesi muhtemel yolsuzluk soruşturmalarına engelleme çabası olarak değerlendiren Alman basını; Bilal ve Burak Erdoğan kardeşlerin sahip oldukları şirketleri sorgularken amca Mustafa Erdoğan’ın da oğul Erdoğanlarla şirket ortaklığının altını çiziyor.

Ayrıca, İslam coğrafyasında Müslüman olanın yolsuzluk yapmayacağına dair kanaatin de AKP yolsuzlukları ile irtifa kaybettiğine değinilirken,  ilerleyen süreçte Tayyip Erdoğan’ın tüm bu yolsuzluk sürecinin baş aktörü olarak yargılanabileceğine dikkat çekiyor.

Deniz Feneri yeniden gündeme gelebilir

Alman basınında çıkan haberler bir yandan da Deniz Feneri soruşturmasını yeniden gündeme getirebilir. Adı geçen soruşturmanın kimi çevrelerce Başbakan Erdoğan’a değin ulaşabileceği, bundan dolayı Almanya tarafından bekletilmek üzere kızağa alındığı o dönemin çıkan haberleri arasındaydı.

Almanya basınındaki yer bulan haberler şu şekilde:

ZDF (İkinci devlet televizyonu): Erdoğan yargı ile savaşa girdi

Avrupa Birliği temsilcileri giderek daha endişeli mesajlar vermeye başladı. İstanbul´da protestoların bu yaz görülen protestoların boyutuna ulaşması beklenmiyor. Bunun bir sebebi de mevsimin kış olması. Ancak Başbakan Erdoğan için tehdit de zaten sokaktan gelmiyor; yargıdan geliyor. Erdoğan yargı ile açık bir güç savaşına girişmiş durumda.

Süddeutsche Zeitung: İslamcılar da çalıyormuş

Mısır’da genel bir kanıya göre diğer tüm partilerin siyasetçileri hırsızlık yaparken Müslüman Kardeşler uzun süre dürüst olarak görüldü. Ancak belki de İslamcı siyasetçiler iktidarın imkan ve cazibesine sahip olmadığı için böyleydi. Türkiye´de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan etrafında görülen yolsuzluk skandalı, İslamcı siyasetçilerin de bu konudaki masumiyetinin bitişi anlamına gelebilir.

Hamburger Morgenpost: Erdoğan ailesi nasıl bu kadar zengin oldu?

Yoksul şartlardan gelen Erdoğan ailesi çok büyük bir zenginliğe sahip. O kadar zengin ki, ister istemez bazı sorular ortaya çıkıyor: Erdoğan´ın oğlu Bilal Erdoğan amcası Mustafa Erdoğan ile birlikte nasıl gemicilik şirketine sahip oluyor? Oğlu Burak nasıl altı tane konteynır gemisine sahip oluyor? Savcı Muammer Akkaş bu soruları sorduğunda durduruldu.

Related Articles

Köşe Yazıları
Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık

Onur Arpaçukuru
Mülkiye biat etmez
Onur Arpaçukuru