Berkin Elvan’ı vuran polisler belirlendi

Gezi İsyanı’nda polisin saldırısı sonucu gaz fişeğinin kafasına isabet etmesiyle yaralanan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ı vuran 2 polis belirlendi.

Hürriyet Gazetesi’nden Gülden Aydın’ın haberine göre, Berkin Elvan’ın katledilmesiyle ilgili soruşturmada, Berkin’i vuran sanık 2 polis belirlendi. Habere göre; Berkin’in vurulma anına denk gelen Ulusal Teknik Büro’nun elde ettiği görüntüde, 2 polisin yere yakın mevzilenerek Berkin’e doğru gaz tabancasını ateşlediği görüntüsünün yer aldığı belirtildi. Olay anının detaylarını içeren görüntünün ise bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Savcılığı’na teslim edileceği kaydedildi.


Ulusal Teknik Büro’nun söz konusu görüntüye ilişkin raporunda şunlara yer verildi: “Maktule isabet eden gaz fişeği mermisinin direkt olarak mı atılmış olduğu, endirekt olarak mı atılmış olduğu, endirekt sapmak suretiyle mi gelmiş olduğunun izleri ile ilgili yerde yapılan keşifle duvar ve yerdeki mermi izlerinden kesin olarak tespit edilmiştir. Maktulün başına isabet eden mermi çekirdeğinin bir insan kafatasını kırıp/kırmayacağıyla, fişeğin gömülüp/ gömülmeyeceğiyle ilgili mukayese ve denemenin mezbahadan temin edilebilecek küçük veya büyükbaş hayvan kafasıyla Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde uygulamalı denenmesinden dosyadaki teknik verilerin yeterli olması nedeniyle şu an için vazgeçilmiştir. Kişiye ateş eden birimlerin yerleri yine aynı keşifte verilen ifadelerle örtüştürülmek veya çeliştirilmek suretiyle analiz edilmiş ve hakikate yakın kanaat oluşmuştur. Olayı gören özel veya resmi kamera olup olmadığı, kameralarda olay anının görüntüleri ve bu kameraların göstericiler tarafından tahrip edilip edilmediği, edilmiş ise hangi gün tahrip edilmiş olduğu kesin olarak tespit edilmiştir. Yapılan keşifte her türlü ölçüm, metraj, darbe, koordinat, haritalama, kroki ilgili/ ilgisiz yer isimleri analiz edilerek tespit edilmiştir”

Yoruma kapalı