Gece yarısı operasyonu: Ağaç ve sanat katliamı

irfan_sahinbas_7nisan_2

Ankara Macunköy’deki Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin bulunduğu alanda 9 Mart’ta yapılan ağaç katliamından sonra  ikinci kez gece yarısı operasyonu düzenlendi. Tiyatro binaları, lokanta ve 1500 civarında ağaç katledildi. Ayrıca, sahneyi ve ağaçları korumak için nöbet tutanlara da saldırıldı.

Sahnenin hemen yanındaki arazide bir dizi inşaat çalışması yürüten İvme Yapı Kooperatif, daha önce olduğu gibi bir kez daha inşaat alanını genişletti ve gece saat 3 sularında İrfan Şahinbaş Sahnesi’nin olduğu araziye girerek ağaçları katletti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, gece baskınıyla ağaçları katleden SS İvme Yapı Kooperatifi’nin ruhsatının bugün iptal edileceğini söyledi. Yaşar, Ankara DT Müdürü Şekip Taşpınar’a yaptığı açıklamada, “Ağaç katliamı kabul edilemez, araziye böyle kanunsuz bir şekilde girilmesi kabul edilemez. Merak etmeyin, Yenimahalle Belediyesi olarak zabıta ekiplerimizi olay mahalline yönlendirdik. Ekiplerimiz gerekli çalışmayı yapıyorlar, söz konusu inşaat firmasının ruhsatı bugün içerisinde iptal edilecek. Kamuoyuna benden duyurulur” dedi.

Yoruma kapalı