Hasta tutsak Ramazan Özalp hastaneye kaldırıldı

Adli tıp raporu için Antep H Tipi Kapalı Cezaevi’nden Metris Cezaevi’ne getirilen ağır hasta tutuklu Ramazan Özalp, durumu ağırlaşınca Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

1993 yılında Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Dirsekli köyünde, camide namaz kıldığı sırada askerlerce gözaltına alınan 7 çocuk babası Ramazan Özalp, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Özalp, tutulduğu Midyat Cezaevi’nde aniden rahatsızlandı. Mardin Devlet Hastanesi’nde yapılan tetkiklerde Özalp’ın beyninde tümör olduğu ortaya çıktı. Tümörün alınması için ameliyat edilen Özalp, ameliyatın ardından felç oldu ve vücudunun sol tarafını bir daha kullanamadı. Ameliyatla alınan tümörün kontrollerde tekrar büyümeye başladığını saptayan doktorlar, 2. ameliyatın tam teşekküllü bir hastanede yapılmasını isteyince, Özalp tedavi edileceği gerekçesi ile Urfa E Tipi Cezaevi’ne nakledildi.

Urfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan kontroller sonucu hazırlanan heyet raporunda, “Hastalık süreklidir. Sakatlık bırakmıştır. Kocama hali niteliğindedir. Takip ve tedavi gerektirmektedir” denildi. Ancak, Urfa Cezaevi’nde 3 ay kalan felçli ve yatalak olan Özalp, tedavi edilmek yerine, “isyan çıkardığı” gerekçesiyle Amasya Cezaevi’ne sürgün edildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Özalp’ın hastane raporlarını inceleyen Adli Tıp Kurumu, Urfa Araştırma Hastanesi’nin heyet raporunu yeterli bulmadı.

Özalp, ATK raporu için İstanbul Metris Cezaevi’ne getirildi.

Bugün sabah saatlerinde durumu ağırlaşan Ramazan Özalp, Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. (ETHA)

 

Yoruma kapalı