Hastane çalışanları taşerona karşı iş bıraktı

kosu3

Kartal Koşuyolu Hastanesi’nde ihale değişiklikleri sonrası gündeme gelen ücret kesintilerine ve işçi sağlığı güvenliğine aykırı çalışma koşullarına karşı “Taşeronda hak gasplarına artık yeter” diyen işçiler iş bıraktı.

Koşuyolu Hastanesi’nde ihale değişikliği sonrası türlü bahanelerle ücret kesintisine uğrayan, işçi sağlığı ve güvenliği konusunda sorunlar yaşayan Dev Sağlık-İş üyesi işçiler bugün sabah itibariyle iş bıraktı.

Vardiya değişikliğinin gerçekleştiği 7.30 itibariyle gece nöbetinden çıkan işçiler, hastane bahçesinde toplandı. Vardiya teslim alması gereken işçiler de işbaşı yapmayarak hastane yönetimine seslerini duyurmak üzere başhekimlik önünde toplandı.

Dev Sağlık-İş Genel Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da destek verdiği eylemde işçiler hastane içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Son yaşanan ihale sonrası yaşadığımız sorunların artması üzerine iş bırakarak uyarı eylemi yapan işçiler bu kararı almalarına etken olan sorunları şu şekilde sıraladı:

“Bir süredir yol paralarımızdan kesinti gündemde.

Aldığımız yol parasını bile bize fazla görenler hasta olup rapor aldığımız günlerde de sosyal sigortalar kanununa aykırı bir biçimde ücretlerimizden kesintiler yapmakta.

İşçi sağlığı ve güvenliği bir maliyet kalemi olarak görülerek en zorlu koşullarda korunaksız çalışırken enfeksiyon riski taşıyan birimler ile radyasyona maruz kalınan birimlerde çalışan biz taşeron işçilerin çalışma koşulları iş güvenliğimiz yok sayılarak düzenlenmekte.”

Yoruma kapalı