Kadıköy’de Denizler için anma

10269392_648306715240663_8797958268958857593_n

İdam edilişlerinin 42. yıldönümünde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Kadıköy’de “Denizleşenlerimizle yürüyoruz” şiarıyla düzenlenen mitingde anıldı.

Mücadele Birliği Platformu tarafından düzenlenen miting öncesi Haydarpaşa Numune Hastanesi önünden Kadıköy Meydanı’na yürüyüş düzenledi. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte katledilen devrimcilerin fotoğrafları taşındı.

Miting Denizler şahsında yaşamını yitiren devrimciler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Mitinge Gezi direnişinde katledilen Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş ve direnişteki Greif işçileri de katıldı. Açılış konuşmasının ardından Ali Ayvalıtaş bir konuşma yaptı. Ayvalıtaş, oğlunun öldürülmesini devletin zulmü olduğunu söyledi. Ayvalıtaş, “İçimiz öyle yanıyor ki ne desen boş gelecek. Ben oğlumu verdim ama ben sizleri kazandım” dedi.

Ayvalıtaş’ın ardından söz alan Mücadele Birliği Platformu Sözcüsü Kenan Aktaş, “Bizler 31 Mayıs’ta diktatörlüğe ‘artık yeter’ deyip, her yerde ayaklandık. Türkiye ve Kürdistan’da herkes birleşti. Bizler de onların bize bıraktığı bayrağı daha yüksekte dalgalandırmak için bugün de mücadelemize devam edeceğiz. İşte tüm bunlar Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının mücadelesinin sonucudur. Bu yüzden faşizmin iktidarının yıkılması ve halkların özgürlüğünün sağlanması için devrim gerekli” dedi.

Aktaş’ın ardından söz alan Greif işçilerinden Coşkun Alsaç, “Bizlerin mücadelesi mevcut sendikal anlayışın kaldıramadığı bir direniş oldu. Bizler bu mücadeleyi layıkıyla sürdüreceğiz. Bizler işçi sınıfı olarak Deniz, Mahir ve İbo’ların yolundan ilerliyoruz. Çünkü Denizler, bizlerin mücadelesine yol gösterenlerdir. Ve onların düşünceleriyle bu topraklarda özgürlüğü inşa edene kadar fabrikalarımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sanatçı Pınar Aydınlar, Emeğe Ezgi, Nurettin Güleç ile Jiyan û Dilîn grubunun sahne almasıyla miting sona erdi. (ETHA)

Yoruma kapalı