Kocaeli’de Berkin Elvan anmasına soruşturma

kocaelisorusturma547546756

Gezi İsyanı sırasında polis saldırısı sonucu 296 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Kocaeli Üniversitesi’nde eylem yapan öğrencilere rektörlük tarafından soruşturma açıldı. Öğrenciler dün savunma vermeden önce okul içerisinde yaptıları yürüyüşle açılan soruşturmaları protesto etti.

16’da soruşturma kapsamında savunmalarını vermek için rektörlüğe giden öğrenciler öncesinde kampüs içinde protesto yürüyüşü düzenledi.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan İrem Özdemir, “11 Mart tarihinde sosyal tesisler önünde yürüyüşe başlayan bizler, rektörlüğün çağırdığı çevik kuvvet müdahalesiyle karşılaştık. Polis müdahalesi sırasında bir çok arkadaşımız yaralandı. Devletin faşist yüzünün bu somut örneğinin diğerlerinden hiçbir farkı yoktur. Bugün de onların sözde cezası bizlere kesilmiştir. Anmaya katılan onlarca öğrenciye soruşturma açılmıştır. Bu soruşturmalar ne ilk ne de son olacaktır. Gençliğin mücadelesi devam edecektir” dedi.

Açıklamanın ardından öğrenciler, savunma vermek üzere rektörlük binasına girdi. Ancak öğrencilerin, savunması alınmak istenmedi. Öğrenciler, savunma yapmadan binadan ayrılmayacaklarını belirtince, savunmaları alındı.

Yoruma kapalı