Liselilere soruşturma:”Başbakan’a hakaret edildi mi?

0ebcc0a0e990b3aa_480x270

Berkin Elvan’ın ölümünden sonra Kurtuluş Lisesi’nde oturma eylemi yapan öğrencilere Milli Eğitim okulda soruşturma başlattı. 

Birgün Gazetesi’nden Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre; Müfettişler, günlerdir eyleme kimin katıldığını, öğretmenlerin ve müdürün sorumluluğunu tespit etmek için okulda ifade alıyor.

İstanbul Kurtuluş Lisesi’nde Berkin Elvan’ın ölümünün ardından okulda yapılan oturma eylemi nedeniyle soruşturma başlatıldı. Gezi eylemleri sırasında Okmeydanı’nda ekmek almaya çıktığı sırada polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu Berkin Elvan, 269 gün hastanede yaşam mücadelesi verdikten sonra 11 Mart günü daha fazla direnemeyerek hayata veda etti. Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesi üzerine yapılan protestolardan birinin adresi Kurtuluş Lisesi oldu.

Okulun bahçesinde oturdular

Kurtuluş Lisesi’nde okuyan öğrencilerden yaklaşık 300’ü, 13 Mart günü ders başlamadan önce okulun bahçesinde 30 dakikalık oturma eylemi yapıp sloganlarla Berkin Elvan’ın öldürülmesini protesto etti. Protesto eyleminin ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü okulda soruşturma başlattı. Okula gelen 2 müfettiş, Berkin Elvan’ın hayatını kaybettiği hafta devamsızlık yapan öğretmen ve öğrencilerin tespiti için sınıf defterlerini inceledi. Sekiz gündür devam eden soruşturma kapsamında, dün müfettişler öğrencilerin ifadelerini almaya devam etti. 1200-1300 öğrencinin sabahçı ve öğlenci olmak üzere ikili eğitim aldığı okulda öğrencilerin ifadesinin alınmasının ardından, müfettişlerin öğretmenlerin ifadesini alması bekleniyor.

Öğrencilere sorulan sorular:

Müfettişlerin öğrencilere yönelttiği bazı sorular şunlar;

-Eylem için sizi hangi öğretmenleriniz yönlendirdi?

-Öğretmenleriniz derslerde siyaset içeren bir konu açıyor mu?

-12-13 Mart’ta okulunuzda olaylar olmuş. Müdürünüz buna karşı herhangi bir işlem yaptı mı?

-Yapılan eylemde ne tür sloganlar atıldı ve sen de katıldın mı?

-Başbakan ve partisine hakaret içerikli sloganlar atıldı mı?

-T.G. (kimya öğretmeni) okulda siyaset içerikli konular konuşuyor mu?

-S.Y. (resim öğretmeni) okulda öğrencilerle siyasi konular konuşuyor mu?

Müfettişleri tanımıyoruz, cevap vermiyoruz”

Kurtuluş Lisesi Dayanışması adı altında bir araya gelen öğrenciler yaptıkları açıklamada soruşturmaya tepki göterdi. Yazılı yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“MEB’in faşist müfettişleri okulumuza gelip Berkin Elvan eylemi ile ilgili arkadaşlarımızı sorguya çekip, fişlemeye çalışıyorlar! Bu duruma asla geçit vermeyeceğiz! Öğretmenlerimiz ve Berkin Elvan için gerçekleştirdiğimiz oturma eylemi hakkında sorulan sorulara cevap vermiyoruz. AKP’nin müfettişlerini tanımıyoruz.”

Yoruma kapalı