“Lorin ve Özgür cezaevinde büyümesin”

Kitap sattığı için “Örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla hapis cezası verilen ve bu hafta içinde ikiz bebekleriyle cezaevine girecek olan Mülkiye Demir Kılınç’ın durumuna dikkat çekmek isteyen insan hakları savunucularıAnneler gününde “Mülkiye’ye özgürlük. Özgür ve Lorin cezaevinde büyümesin” diyerek Galatasaray Lisesi önünde eylem yaptı.

Mülkiye Demir Kılınç ve eşi Ahmet Kılınç’a destek eylemine İHD, BDP İstanbul Kadın Meclisi ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’da katıldı. Eylemde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, “Bütün anneler şahısına ben  Mülkiye’den  bunu yaşamak zorunda kaldığı için özür diliyorum” dedi. Bu çığlığa Ankara’nın kayıtsız kalamayacağını vurgulayan Onur, “Aile ve Sosyal Bakanlığı, Adalet Bakanlığı bunu çözebilir buna inanıyorum” diye konuştu. Gözyaşlarına hakim olamayan Onur, “Bebekken cezaevine soktuğumuz çocuklardan nasıl bir hayata tutunma bekleyebiliriz?” diye sordu.

Eylemde konuşan Mülkiye Demir Kılınç  ise cezanın bir sene ertelenmesi için başvuruda bulunduklarını hatırlattı. Kılınç, “Bir sene  ne değişecek diyebilirsiniz. Ancak en azından bebeklerimin cezaevinde değil de özgür bir ortamda emekleyip hayata adım atarlar” diye konuştu. 

Bir şeylerin değişebileceğine  yönelik umudunu koruduğunu  ifade eden Kılınç, “Bir taraftan cezaevi için eşyalarımı toparlarken, diğer bir taraftan bu hukuksuzluğun son bulacağını umut ediyorum” dedi.

Bu zor süreçte kendisini  yalnız bırakmayan basın mensuplarına ve demokratik kitle örgütlerine teşekkür eden Kılınç, oluşturulan bu ortamın kendisine büyük bir güç verdiğini  söyledi.

Türkiye’deki cezaevi koşullarının bebeklere ve çocuklara uygun olmadığını söyleyen Kılınç,  sözlerini: “Ben artık davanın hukuksuzluğunu  da tartışmıyorum. Tek istediğim cezaevlerinde bebekler ve çocuklar için uygun koşulların yaratılması. İlla anneye ceza çektirecekseniz en azından cezaevi koşullarını biraz olsun düzeltin. Şu an sütüm kesildiği için bebeklerimi mama ile besliyorum ve içeriye cam biberon, oyuncak alınmadığını  öğreniyorum. Bunlar bir anne için korkunç şeyler.” diyerek sonlandırdı.

Yoruma kapalı