Okul müdürü iki ayda iki öğretmeni darp etti

unnamed (1)İstanbul’da Selimiye Tarım Meslek Lisesi’nde Mart ayında Samet Doğan isimli öğretmeni darp etmekten hakkında soruşturma açılan okul müdürü Mustafa Kortikoğlu, şimdi de Eğitim Sen üyesi öğretmen Onur Kahya’yı darp etti.

Yaşadığı süreci Siyasihaber’e anlatan Onur Kahya,  Kortikoğlu’nun daha önce de okulda öğretmen olan Samet Doğan’ı darp etmekten hakkında soruşturma açıldığını, ancak konunun sessiz sedasız kapatılarak, müdürün korunduğunu belirtti.

Samet Doğan’ın Üsküdar Devlet Hastanesi’nden ve Adli Tıp Kurumu’ndan darp raporu aldığını ve bunun üzerine müdür hakkında soruşturma açıldığını kaydeden Kahya; “Olayın üzerinden 2 aya yakın bir süre geçti ancak adli ve idari soruşturma başlandığı söylense de gerekli merciler en ufak bir ifade alma işlemi bile yapmadı. Açıkça olayın üstünü örtmeye çalıştılar” diye konuştu.

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptıklarını kaydeden Kahya 2 Mayıs günü Eğitim-Sen adına öğretmenlerle görüşmek için okula geldiğini ifade etti.

Onur Kahya yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

“2 Mayıs Cuma günü okula ziyarete geldim. Öğretmen arkadaşlarla görüşmek için törenin bitmesini bekliyordum. Okul müdürü beni okuldan çıkarmaya çalıştı. Git dışarıda bekle dedi. Ben  Eğitim-Sen’den gelen bir öğretmen olduğumu, müdüre talimatlarını uygulamayacağımı söyledim Bunun üzerine öfkelendi. Üzerime yürüdü.  Müdür yardımcısı Semih Aksakal ve nöbetçi bir öğretmen arkadaşımız olaya tanık oldu ve müdürün daha fazla üzerime yürümesini engellediler.

Olayın üzerine Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Yürütme Kurulu üyesi arkadaşlarımızı aradım. Yürütme kurulundan arkadaşlar 1 saat içinde okula geldiler ancak müdür kapıları açmadı. Arkadaşlarımız içeri giremedi. Ben de dışarı çıkamadım.

Tabi bu süreçte okula gelen velileri de almadı, okulun içinde hayvan hastanesine gelen hasta sahiplerini içeri almadı. Dışarı çıkmak isteyenleri çıkarmadı. Bu olay üzerine tutanak tuttuk ve okuldan ayrıldık. Adli ve idari soruşturma başlatılması için girişimlerde bulunduk.”

Eğitim-Sen’den okul önünde protesto

20140509_142515-(1)Eğitim-Sen üyesi eğitim emekçileri bugün Selimiye Tarım Meslek Lisesi önünde okul müdürü Mustafa Kortikoğlu’nu protesto ederek bir basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen adına açıklamayı Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Turgut Yokuş okudu.

Eğitim emekçilerine ve özelde Eğitim-Sen üyelerine son zamanlarda saldırıların arttığına dikkat çeken Yokuş, hükümetin ve ilgili bakanlığın, eğitim emekçilerine ilişkin itibar zedeleyici karşı karşıya getirici, saldırgan dili bu ortaya çıkan durumun sorumlusudur” dedi.

Selimiye Tarım Meslek Lisesi müdürü Mustafa kortikoğlu’nun öğretmenlere yönelik uyguladığı şiddete ilişkin 2 ay içerisinde 2. Kez basın açıklaması yaptıklarını vurgulayan Yokuş şunları kaydetti:

“Daha 2 ay önce Selimiye Tarım Meslek Lisesi’nde okul müdürünün Samet Doğan’a saldırısı sonrası kamuoyuna sağlıklı bilgi vermeyen ilgili müdürü görevden almayan İl Milli Eğitim Müdürü, Eğitim-Sen Örgütlenme Komisyonu üyesi Onur Kahya’ya yapılan saldırıdan da sorumludur. Bu saldırı aynı zamanda sendikamızın örgütlenme çalışmalarını şiddet yoluyla engelleme çabasıdır. Okul müdürü alenen anayasal hakkımızı kullanmamıza engel olmuş, suç işlemiştir. Bütün engellemelere rağmen, yürüttüğümüz sendikal faaliyetimizi bu yöntemlerle engelleyeceğini zanneden gerici, faşist yöneticileri buradan bir kez daha uyarıyoruz. Muradınıza eremeyecek fili meşru mücadelemizin gücü altında diz çökeceksiniz.”

Yokuş eğitim emekçilerinin yöneticilerin kulu, kölesi değil, bu ülkenin aydınlık yarınları, örgütlü gücü ve toplumun umudu olduğunu ifade etti.

Eğitim emekçilerinin birlik olduğunu ve öğretmene şiddet karşısında, haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytan olmadığını belirten Yokuş yetkililere seslenerek şunları ifade etti: “Eğitim emekçilerine sürekli mobbing uygulayan müdürün biz eğitim emekçileri gözünde bir değeri, bir hükmü yoktur. Eğitim emekçilerinin örgütlenme hakkına yapılan saldırı karşısında gereğini yapmayan yetkililer bundan sonra yaşanacak her türlü olumsuzluğun sorumlusudur. Ve derhal Müdür Kortikoğlu görevinden el çektirilmelidir.” Siyasihaber.org/Hüseyin Gümüş

Eylemden fotoğraflar:

Yoruma kapalı