Pınar Selek’in temyiz duruşması Yargıtay’da

pınar selek

Sosyolog Pınar Selek’in Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili olarak aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının temyiz duruşması Ankara’daki Yargıtay 9. Daire’de bugün görüldü. Yargitay 9. Ceza dairesi kararını 11 Haziran 2014’te açıklayacak. Duruşma öncesi Hala Tanığız Platformu Güvenpark’ta basın açıklaması yaparak  “Pınar Selek’in nihai beraatini talep ediyoruz” dedi.

Yurtdışından  çok sayıda gözlemci, yazar, feminist hareket ve LGBTİ hareketinden, sendika ve meslek örgütlerinden temsilciler, milletvekilleri davayı takip etmek için Ankara’ya giderken, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan da duruşmayı izleyenler arasında.

Saat 9.00’da görülmesi beklenen davayı izlemeye gidenler saat 10.55 itibariyla duruşma salonuna girdi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde görülen duruşmaya 25 avukat katıldı. Savunmayı avukatlar Akın Atalay, Bahri Belen, Ayhan Erdoğan ve Alp Selek yapacak.

Öte yandan Hala Tanığız Platformu duruşma öncesi bir basın açıklaması yaptı. Duruşma öncesi okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Platform adına Kaos GL’den Aslı Demir yaptığı açıklamada,“Tam on altı yıldır işkence altında alınan ve mahkemede reddedilen ifadeler, sahte evrak ve deliller, her türlü hukuk dışı müdahale ile taçlanan bu hukuk cinayetinde son perde Pınar Selek hakkında kırmızı bülten çıkarılması ve Fransa’dan iadesi talebinin basına servis şekli de kişilik katli operasyonuna delaletti. İnterpol söz konusu talebi reddederek dosyanın imha edilmesine karar verince bir oyun daha ifşa oldu” dedi

Bir barış aktivistinden katliam sanığı yaratılmaya çalışdığını ifade eden Demir; “Yoktan var edilen bu davayı, nice kirli oyunla hukukun ayaklar altına alındığı bir dönemde, bütün siyasi davaların ortak simgesi olarak görüyoruz. Mücadelemiz sadece bir insan için değil, sistemin dışladığı ve bedel ödettiği herkesin hakkı için mücadele veren Pınar Selek’in şahsında, hedef gösterilen bütün hayat değerlerimiz için” dedi.

Demir şunları kaydetti:

“On altı yıl sonra gelen adalet, adalet değil; olsa olsa hayat hakkı ihlalinin fena halde gecikmiş telafisidir. Biz de bugün bu telafiyi, Pınar Selek’in nihai beraatini talep ediyoruz. Arkadaşımızı özgür ve mutlu bir şekilde yaşamak ve yaratmak üzere aramıza, ülkesine geri istiyoruz. Çünkü Pınarsız hayat bize, Pınarsız Türkiye dünyaya çok eksikli. İşte biz de bugün o yüzden en kıymetli parçamızı talep ediyoruz. Pınar Selekle tamamlanmak istiyoruz.”

Yoruma kapalı