Polisler bir türlü yargılanamıyor

sorusturmada-delil-karartiliyore09acfe7cdf572d69c28

Gezi İsyanı’nda Ankara’da polis saldırısı sonucu gözünü kaybeden işçi Muharrem Dalsüren ile o dönem polis şiddetti nedeniyle yaralanıp, sakat kalan vatandaşlar adliye önünde eylem yaptı.

Polis saldırılarına karşı suç duyurusunda bulunduklarını, ancak soruşturmanın ilerlemediğini kaydeden mağdurlar, emniyetin delil ve belgeleri savcılığa iletmediğini söyledi.

Dalsüren’in avukatı Oya Aydın müvekkilinin gözünü kaybetmesine neden olan olayla ilgili başlatılan soruşturmada savcılığın, Emniyetten, olay gününe ait polis araçlarının kayıt ettiği görüntüleri ve olay yerinin MOBESE kayıtlarını istediklerini, ancak bunun hâlâ yerine getirilmediğini söyledi. Emniyetin kendilerine, ‘anlık görevlendirmeler yapıldığı’ gerekçesiyle o gün görevli binden fazla polisin adını gönderdiğini, ‘kamerası bulunan tek aracın kamerasının olaylarda kırıldığını’ bildirdiğini ifade eden Aydın, savcılığın, bu polisler hakkında soruşturma başlatmamasını da eleştirdi. Aydın, “Savcılığa bilgi vermeyen, delil yok eden, sorumlu polisleri kollayan kolluk görevlileri hakkında bu nedenle suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Yoruma kapalı