Set işçisi Selin Erdem anıldı

selin-erdem-1

Seyrantepe’de Arka Sıradakiler dizisinin setinde iş cinayetinde hayatını kaybeden Selin Erdem, ölümünün ikinci yılında anıldı.

Set işçisi Selin Erdem’in iş cinayetine kurban gittiği yerde, ailesi, Adalet Arayan İşçi Aileleri, Adalet Arayana Destek Grubu tarafından düzenlene anmada, Erdem şahsında iş cinayetlerinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapıldı.

Ailesi adın konuşma yapan Sema Erdem, kardeşinin işçi ve emekçilerin resmi tatil günü 1 Mayıs’ta emeği gasp edilerek çalıştırıldığını ve Seyrantepe’deki sette meydana gelen iş cinayetinde yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Erdem, kardeşinin Hamdi Alkan’ın yönetmenliğini yaptığı Arka Sıradakiler dizisinde ağır koşullarda çalıştırıldığını söyledi.

Sema Erdem, şunları söyledi: “İşinin başında, işyerinde, patronlarının güvenli çalışma ve dinlenme koşulları sağlamaması nedeniyle Selin Erdem hayatını kaybetti. İş cinayetini basit bir trafik kazası gibi göstermeye çalıştılar. Ailesinin ve gönüllü hukukçuların ısrarlı çabalarıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu, trafik kazası olarak geçiştirilmeye çalışılan olayın ‘iş kazası’ olduğuna dair rapor verdi.

Yoruma kapalı