Tecavüz suçlusu doktor beraat etti

rteu-640x360 (1)

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli tıbbi sekreter A.D’ye tecavüz ettiği suçlamasıyla Rize Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Doktor Y.Y. beraat etti. A.D’nin avukatı Eren Keskin, “Bu karar erkek egemen anlayışın açık bir örneğidir. Yargıtaya götüreceğimiz bu dava henüz bitmedi bu davayı kazanacağız” diyerek tepki gösterdi.

Evrensel’den Gençağa Karafazlı’nın haberine göre; Beraat kararını hukuk skandalı olarak değerlendiren Avukat Eren Keskin, “Bir kere bu davada hukuk her zaman somutluk ister bunu her zaman söylüyoruz. Ortada müvekkilimin cinsel saldırı yaşadığına dair iki tane bilimsel rapor var. Özellikle İstanbul Tıp Fakültesinden verilen raporda müvekkilimin doktor tarafından tecavüze uğradığı, cinsel saldırıya uğradığı, içinde bulunduğu psikolojik travmanın yaşadığı cinsel saldırıyla uyumlu olduğu, müvekkilimin tüm ifadelerinin inandırıcı olduğu ve basit bir tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek olduğu belirtiliyor” dedi.

Davayı Yargıtaya götüreceklerini söyleyen Keskin, “Bu dosyanın süreci bitmedi. Bir kadın dayanışması sağlayacağız. Çünkü müvekkilimin dayanışmaya çok ihtiyacı var, ben buradan bütün kadın kurumlarına da çağrı yapmak istiyorum. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde meydana gelen tecavüz olayıyla ilgili verilen beraat kararına karşı, bu hukuk katliamına karşı tüm kadın kurumlarına harekete geçmesi çağrısında bulunuyorum” dedi.

Hem tecavüze uğradı hem işinden oldu

Eren Keskin müvekkilinin yaklaşık 12 yıldır çalıştığı kurumdan bu olay sonrası sorgusuz sualsiz işten atılmasını ise şöyle değerlendirdi: “Müvekkilim hem tecavüz yaşadı bunun hukuki travmasıyla baş etmeye çalışırken bir de işinden atıldı. Bu durum şunu açıkça göstermektedir. Erkek egemen anlayış yargıda, bakanlıkta her yerde son derece hakim.”

Yoruma kapalı