“Vardiya değişiminde ilk girenler yaralı olarak kurtuldu”

BnlcHCLIIAIFPZg

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan iş cinayetinde ölü sayısının 300’e ulaştığı ve daha da artabileceği ifade ediliyor.

Yaşanan işçi katliamını Siyasihaber.org’a değerlendiren maden işçisi, dün saat 15 sıralarında maden ocağındaki vardiya değişimi sırasında meydana geldiğini ifade etti. Kendisinin de vardiya değişimi için maden ocağına girmeyi beklediğini belirten işçi şunları kaydetti:

“Yangın 15:10’da oldu. 15:20’de vardiya değişimi yapılıyor. patlama içeridekiler çıkarken yaşanıyor. Vardiya değişiminde ocağa ilk girenler yaralı olarak çıkıyor. Ölümlerin büyük çoğunluğu yanmadan değil gazdan boğulmadan kaynaklı yaşandı.  Bu maden ocağında pek çok taşeron bölüm mevcut. Aynı şirketin 3 tane daha maden ocağı var.

1300 lira maaşla çalışıyoruz. İş güvenliği diye birşey yok. iş güvenliği kağıt üzerinde sadece. 10 yıllık gaz maskeleri kullanıyoruz.”

Ölen işçi sayısı 300’ü aştı

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, HDP Milletvekili Levent Tüzel ile HDP MYK üyesi Kadir Akın, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz Soma’ya ulaştılar olay yerinde incelemelerde bulunuyorlar.

Maden Ocağından çıkarılan cesetler stadyumda 4 tane tır içerisinde bekletiliyor. Kimlik belirlemesi devam ediyor. Şu ana kadar Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın açıklamalarında 205 işçinin öldüğü ifade edilirken, bölgeden gelen bilgilere göre ölen işçi sayısının 300’ü geçtiği sayının çok daha artabileceği belirtiliyor. Siyasihaber.org/Soma (Muhammet Alkış- Okan Karakuş)

Yoruma kapalı