Ankara’da üniversite öğrencilerine faşist saldırı

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde  (DTCF) 14 Kasım günü faşistler üniversitelilere saldırdı. Üniversitelilerin direnci karşısında faşistler fakülteyi terk etti. Polis ise fakültenin kapısından içeriye gaz bombası ve plastik mermi attı. Üniversiteliler okuldan toplu çıkış yaptı.

Akşam saatlerinde Öğrenci Kolektifleri üyesi iki üniversiteliye, Kızılay’dan eve döndükleri sırada faşistler satırlarla saldırdı. Saldırıda, sırtından satırla yaralanan Ahmet Özdem hastaneye kaldırıldı. Tedavisi yapılan Ahmet Özdem’in durumu iyiye giderken 5 faşist ise gözaltına alındı. Üniversiteliler de arkadaşlarına yapılan saldırının hesabını sormak için karakolun önüne gitti. Polisler, faşistleri “güvenli” bir şekilde cinayet şubeye götürmek için karakol önünde bekleyen üniversitelilere gazla saldırdı.

İki üniversiteye saldırının yaşandığı sırada Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin önünde de FKF üyesi Rahman Yasin Eraslan faşistlerin saldırısına uğradı. Kafasına darbe alan Eraslan, hastanedeki muayenesinin ardından taburcu edildi ancak sonrasında kusmaya başladı. Bunun ardından Eraslan tekrar hastaneye kaldırıldı. Durumu ciddi olmasına rağmen acilde sıra için bekletilen Eraslan’ın tedavisi sürüyor. (Sendika.Org)

ankara_ahmet_özdem_yaralı1

Yoruma kapalı