Ankara’daki yürüyüş yasağına karşı eylem çağrısı

Ankara üniversite gençliği ortak bir açıklama yaparak bir süredir polis eliyle uygulanan OHAL halini protesto ederek, eylem çağrısında bulundu. Açıklama ve çağrı şöyle:

Bir süredir Ankara’da polis eliyle ilan edilmemiş bir OHAL uygulanmaktadır. Kızılay çevresinde yapılmak istenen her yürüyüşe koyulan polis engeli, 20 adımlık mesafenin dahi yasak sayılması AKP Hükümeti’nin korkusunun boyutlarını açıkça ortaya koymaktadır.

Yürüyüşlere, yürüyen insan sayısının birkaç misli çevik kuvvet getirilmekte, eylem güzargahında bekletilen ekip otolarıyla gözaltı yapılmakta, Ankara sokakları bizzat polis eliyle terörize edilmektedir. Polis teşkilatı AKP’nin provokasyon örgütü haline gelmiştir. Yasal protesto haklarını kullanan yurttaşlara yapılan bu haksız ve baskıcı uygulamalara, polisin eylemleri gerekçe göstererek yerli yersiz kestiği trafikten mağdur olan yurttaşlarımız eklenmektedir.

Her gün onlarca işçinin hayatını kaybettiği, ülkenin Ortadoğu bataklığına sürüklendiği bir tabloda AKP polis eliyle sokakları provoke ederek ülkeyi yönetmeye çalışmaktadır. Gençlik olarak, AKP’nin oyununa gelmeyeceğimizi ve bu ülkeden AKP’yi defedeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.

AKP provokasyonunu boşa düşüreceğiz!

9 Kasım Pazar günü saat 15.00’da yapacağımızı duyurduğumuz Sakarya’daki buluşmamızı aynı saatte Yüksel Caddesi’nde gerçekleştirecek ve Madenci Anıtı’na yürüyüş düzenleyeceğiz.

Gençliğin sesini yükseltmek ve öldürülen işçilerimizin hesabını sormak için; gericiliğe, savaşa ve AKP’ye karşı verdiğimiz mücadeleyi Ankara’nın her köşesinde yükselteceğiz!

afiş-ankara-9kasım2014

Yoruma kapalı