Fransa polis şiddetine karşı sokakta

Fransa, geçen hafta eylemler sırasında ölen çevreci aktivist Remi Fraisse için polis şiddetine karşı sokaklara döküldü. Fransa 1

Fransa’nın Lisle-sur-Tarn kentinin güneybatısında yapılan baraj projesine karşı eylem yapan ve 26 Ekim sabahı ölü bulunan çevreci aktivist Remi Fraisse için Toulouse ve Nantes şehirlerinde eylemler devam ediyor.

Fraisse’in ölüm nedenini polisin kullandığı ses bombası olduğu iddia edilirken ölümü ve sırtında bulunan yaranın sebebi için yetkililerden bir açıklama gelmedi. Cumhurbaşkanı Francois Hollande, olayın araştırılması için bir soruşturma talimatı verdi. Remi Fraisse’nin ölümü Fransa’da 1986’dan beri eylemler sırasında yaşanan ilk ölüm.

Fransız yetkililerin açıklamalarına göre tartışmalı bulunan baraj projesi yaşanan son olaylar üzerine durduruldu. Fraisse için son günlerde binlerce kişinin katıldığı ve bugün Nantes ve Toulouse şehirlerinde artan eylemlerde gerçekleşen polis müdahalesi sonucu şiddetli çatışmalar yaşandı. İki şehirde, üçü polis beş kişi hafif yaralanırken, en az 24 eylemci gözaltına alındı.

(France 24 / Çeviri: Melda Şener)

Fransa 2

Yoruma kapalı