Kocaeli ve Eskişehir’de ESP operasyonlarına protesto

Kocaeli’de ESP’ye yönelik yapılan gözaltılar protesto edildi.

Dün sabah saatlerinde ESP üyelerine yönelik yapılan ev baskını sonucunda ESP İzmir İl Eşbaşkanları Pınar Türk ve Kerim Altınmakas, ESP Bayraklı İlçe yöneticisi Süleyman Göksel Yerdut, ESP üyeleri Dilek Keskin, Seda Baykan ve Sercan Üstündaş ile ESP MYK üyesi Dinçer Ergün ise İzmir’den İstanbul’a dönerken Yalova’da otobüsten indirilerek gözaltına alınmıştı.

ESP Kocaeli İl Örgütü’nün çağrısıyla İzmit Belediye İş Hanı önünde toplanan ESP üyelerine, SYKP, BDP ve SDP üyeleri de dayanışma gösterdi.

Kocaeli İl Örgütü adına basın açıklamasını okuyan Emre Genç: “Eşit haklar, özgürlükler ve sömürüsüz dünya için mücadele edenleri baskı ve zorba sonucu yok etmeye çalışan devlet, dün sabah saatlerine ESP üyelerini baskın sonucu gözaltına aldı.”

1 Mayıs öncesi yine meydan yasaklarının tartışıldığı dönemde, devlet yeni bir Gezi korkusuyla halkların örgütlü güçlerine saldırmaya devam ettiğini belirterek, işçi ve emekçilerin hakları, çıkarları ve özgürlükleri için insanların 1 Mayıs’a alanlara akmasını engellemeye yönelik bu saldırıları boşa çıkaracağız, dedi.

Genç: “Bizler gözaltına alınan yoldaşlarımızın derhal serbest bırakılması ve bu faşizan uygulamaların derhal son verilmesini istiyoruz. Biz sosyalistler, tüm saldırılara karşı umutlu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz” diye belirtti. Açıklamanın ardından eylem sloganlarla sona erdi.

Eskişehir

EskişehirEskişehir de ESP yönelik yapılan gözaltı terörü için İl Sağlık Müdürlüğünden Adalar Migros önüne yürünüp, basın açıklaması gerçekleştirildi.

Eyleme SYKP,PARTİZAN, EMEP ve EHP destek verdi. ESP Genel Merkezi adına Eskişehir ESP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi’nin okuduğu basın açıklamasında ” İşçi ve emekçilerin hakları, çıkarları ve özgürlükleri için 1 Mayısta alanlara akmasını engellemeye yönelik bu saldırı ve gözdağı boşa çıkacaktır.” dedi.

Gözaltılar hakkında bilgi veren Uluçelebi açıklamasında şunları kaydetti:

“Gözaltına alınanlar arasında daha önce Gezi direnişine katıldıkları içim tutuklananların olması iktidarın hem 1 Mayıs hem de Gezi direnişi korkusu ile saldırıları arttıracağını gösteriyor.

“1 Mayıs öngününde gözaltı saldırılarına son verilmeli, gözaltına alınanlar serbest bırakılmalıdır.”

Yoruma kapalı