Parti temsilcileri ve HDP vekilleri Kobane sınırında


IŞİD’le savaş halindeki Kobane Kantonu halkıyla dayanışma için Suruç’a giden HDP ve diğer parti/kurum temsilcileri heyeti Rojava-Kobane sınırındaki nöbet eylemine katıldı. Heyet, sınırın sıfır noktasına giderek burada bir basın açıklaması yaptı.

Suruç’taki nöbet eylemine katılanlar arasında şu isimler bulunuyor: HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, YSGP Eş Sözcüsü Sevil Turan, ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Ayla Akat Ata, Aysel Tuğluk, Levent Tüzel, İbrahim Binici.

Basın açıklamasında DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek Türkiye’nin her yerinden gelerek Kobane’yi sahiplenen partilere ve duyarlı herkese teşekkür etti. Ardından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ bir konuşma yaptı.

Yüksekdağ şunları söyledi: “500 metre ötede bir savaş var. Bu savaş bütün halkların savaşıdır. Bugün halklar kendilerine dayatılan sınırları, hapishaneleri reddediyor. Türkiye hükümeti bu savaşta en başından beri yanlış, haksız tarafı seçmiştir. Burada dökülen her damla kanın vebali hükümetindir. Bugünden itibaren Türkiye hükümetini halkların ve hakların yanında yer almaya davet ediyoruz.”

Daha sonra söz alan diğer parti ve kurum temsilcileri de Rojava’daki direnişle dayanışmalarını bildirdiler.

Sınırda nöbet eylemi için şu ana kadar binlerce kişi Türkiye’nin dört bir yanından Suruç’a gelmiş durumda. Sınırda toplanan kitlenin ihtiyaçlarının karşılanması bölgeye kamyonlarla yiyecek ve içecek getiriliyor.

siyasihaber.org140925_suruc3_k


Yoruma kapalı