Salih Müslim: Kobane düştü iddiaları doğru değil Kobane direniyor


PYD Eşbaşkanı Salih Müslim son durum hakkında bilgi verdi;

Salih Müslim

‘’Şehir merkezindeki bazı mahallelerde çatışmalar başladığı ama aldığımız sıcak habere göre bu bölgeler IŞİD’ten temizlendi. Kenar mahallelerde direniş sürüyor. YPG buralardan da çeteleri çıkartacak. Kobane’nin düştüğü iddiaları doğru değil. Hayır düşmedi. Halk direniyor, YPG direniyor. Kobane asla düşmeyecek! Çatışmalar şiddetleneceğini düşünüyoruz ama direnişle bu saldırının aşılacaktır.

TSK’nın sınırda konuşlandırdığı tanklar bir şey yapmıyor. İki üç günden beridir tanklar orada ama bir şeyler yapmıyorlar. Karşı taraftan havan topları atılıyor, mermi atılıyor ama hiçbirine cevap verilmedi.

Rojava’daki Kürtler insanlık değerlerini koruyorlar, insanlık onurunu koruyorlar. Böyle değerleri savunan, onları koruyanların sahipsiz olacağını sanmıyorum. Belki sahip çıkanlar az olabilir, zayıf olabilir ama demokrasiyi savunanlar, ilericiler oradaki halkı, Kobane’yi, Suriye’deki Kürtleri sahipsiz bırakmaz.

Türkiye’nin dört bir yanında halkın Kobane için sokağa dökülmesini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorumuza “İşte Türkiye tarafından verilen bu destek de Suriye’deki Kürtlerin sahipsiz olmadığını gösteriyor.

Suriye Kürtleri olarak Türkiye halkına şunu söyleyebiliriz. Biz Türkiye halkının bir parçasıyız, Türkiye halkına diyoruz ki bu dar günlerimizde, zor günlerimizde, acımızda yanımızda olun. Türkiye halkını yanımızda görmek istiyoruz. Eşitlikten, adaletten, demokrasiden yana olan herkesin, tüm halkların duyarlı olması gerekiyor.

Kobane’nin yenilgisi Kürt halkının iradesini kırar. Halk bunun farkında, bu sahiplenme bundan dolayıdır. Doğaldır Türk dışişleri yetkilileriyle görüştük. Destek sözü verdiler, umarım sözlerini tutarlar. Herhangi bir şart koydukları doğru değil. Kanton konusunda kendi pozisyonumuzu anlattık, ÖSO konusunda da anlattık. Şart gerektirecek bir durum yoktu. Şu anda üzerinde durduğumuz sözlerin neden hala yerine getirilmediğidir. Görüştüğümüz herkes Kobane direnişine değer verdiklerini, desteklediklerini söylüyorlar ama pratik bir sonuç göremiyoruz. Koalisyonun vuruşları da etkili değildir. Bu meselede bir ciddiyet göremiyoruz. Biz her an haber veriyoruz, kimse habersiziz diyemez Kürt halkı ayakta olmalıdır. Her Kürt Kobane’ye borçludur. Dün Şengal’di bugün Kobane yarın başka yer. O yüzden bize destek sürmeli’’ (İleri Haber – Sterk TV)