Kahrolsun Otorite Yaşasın Kobane!- Neşe Yavuz


Geçen gün twitterda şöyle bir mesaja rastladım.

“Biri bana izah etsin; neden savaşabilecek durumda yüzbinlerce Suriyeli Türkiye’de boştayken onların yerine neden Mehmetçik savaşa gidecek.?”

Bu yazılanı görünce önce insanlığımdan utandım, daha sonra kişiyi araştırdım ve AKP’ye karşı aynı saflarda bulunduğumuzu fark ettim. Fakat bu durumdan, böyle insanlarla benzer bir noktada buluşmaktan rahatsız oldum. İnsan olarak önce kendimizi sorgulamamız daha sonra yapılanları eleştirmemiz gerekiyor.

Bu arkadaşa soruyorum;

Bu savaş kimin savaşı? Senin mi, benim mi, yoksa Suriye’de savaşın kucağından kaçıp ülkemize sığınmak durumunda kalmış gariban mültecilerin mi?

Bu savaş kimin savaşı? AKP hükümetinin tezkeresi kime hizmet ediyor? Öncelikle bunları sorgulamamız lazım.

Kobane’de şu an batılı ülkelerin önce karıştır sonra barıştır stratejisinin bir sonucu olan zulüm yaşanıyor. AKP’nin de destek verdiği bu zulüm, şu an oradaki masum Kürt halkının canını almaya çalışıyor. Zulüm şu sıralar hiç olmadığı kadar yakında ve şehir savaşı başlamak üzere. Yardım eli uzatmayan uluslararası güçler ve Kobane’ye ambargo tutumunu sürdüren sözde mazlumların partisi AKP yüzünden, bölgedeki insanlar zarar görmeye bir nefes uzaktalar.

AKP tezkeresinin amacının Suriye’ye girme çabası olduğunu hepimiz zaten biliyoruz ki Başbakan da bunu CNN’e verdiği röportaj ile çok net bir şekilde belirtti. Davutoğlu, “Ancak eğer Kobani’ye müdahale edilecekse, biz de diyoruz ki, Suriye’nin tamamına müdahale edilsin” diyerek asıl amacının Esad rejiminin devrilmesi olduğunu ve bölgede güç sahibi olmak istediklerini ifade etti. Fakat sıkıntılı bir nokta var ki koskoca Başbakan, böylesi terör örgütlerinin Suriye hükümetinin düşmesi ile daha çok güç kazanacağını bilmiyor. Bu şekilde güçlenecek olan IŞİD, batılı devletlerin ve AKP’nin bölgesel güç kazanma amaçlarına daha rahat hizmet etmiş olacak.

Şimdi en üstte belirttiğim tweeti atan arkadaşa tekrar soruyorum. Bu savaş kimin savaşı? Bu tezkere neye hizmet ediyor? Türkiye’de bulunan gariban mültecinin bu savaşla ne ilgisi var? Onu bırak Türk askerinin bu savaşla ne ilgisi var? Amaç Kobane’ye yardım etmek değil, amaç bölgesel gücü elde etmek. AKP’ye olan nefretimizi başkalarından değil direkt AKP’den çıkarmamız gerekiyor. Otoriteye karşı durmamız gerekirken, gariban ile uğraşırsak tepemizdekilerden ne farkımız kalır?

Bu yüzden otoriteye sonuna kadar karşı durmalı, otoriteden başka bir şeyle uğraşmadan “Yaşasın Kürt Halkının Direnişi, Yaşasın Kobane!” demeliyiz.