Mezopotamya Demokratik Değişim Partisi: Kobane onurdur

Mezopotamya Demokratik Değişim Partisi (MDDP) bir açıklama yayınlayarak Kobane direnişinin yanında olduğunu belirtti ve ”Kobane onrudur” dedi. MDDP’nn açıklaması şöyle;

***

Asuri/Süryani/Keldani halkı adına Mezopotamya/Kürdistan ve Anadolu halklarının demokratik, eşitlikçi ve çoğulcu kültürüne ışık tutan Kürt halkının Onurlu Kobani direnişini ve bu direnişte yer alan tüm kesimleri selamlıyoruz!

Ortadoğu gerçeğinde bir yüzyıldır Kapitalist Modernite, Bölgesel gericilik, yerel işbirlikçi sistemler tarfından halklar, kültürler ve inançlar soykırım yaşamış, hala’da yaşamaktalar. Bugün tarihin direnişine tanıklık eden Kobani, bu onurlu direnişe karşı Türk Devlet politikasının rölü, İŞİD alçak guruhuna verdiği her türlü desteğe bakıldığında, geçmiş yüzyılın soykırımcı, katliamcı zihniyetin bir devamıdır diyebiliriz! Bu zihniyete karşı, demokratik förmülü esas alan PYD, YPG, YPJ vb güçlerin devrimci direnişi olmassa, tekrar Kapitalist Modernite, Bölgesel gericilik ve yerel işbirlikçi sistemler istedikleri dizaynı hayata geçirecektiler. Böylesi sömürücü bir dizaynda farklı olan ne varsa, yok oluşla karşı, karşıya olacaktı.

İnsanlığın geldiği aşama, yaşanan gelişmelere bakıldığında ve halkların demokartik talepleri incelendiğinde, buna karşı uygulamada olan onursuz saldırı vahşetin ta kendisidir. Bu vahşete sesiz kalanlar, AKP vb destek sunan kesimler muhakak bu vahşetle ortaklar.

Tarihin yaratıldığı topraklarda, Onurlu Kobani direnişi, yeniden halkların onurlu tarihini büyük bir kahramanlıkla yazmaktadır.. Kobani demek; Kapitalist Modernite, Bölgesel gericilik, yerel işbirlikçilik ve fündementalizme karşı, demokratik çözüm alternatifin kendisidir. Böylece Onurlu Kobani direnişini her alanda savunmak, tüm ezilmiş halkların, inançların, kültürlerin medeniyettten yana olanların ve demokrasiyi benimseyen herkesin tarihi görevidir. Tarih ilk kez tüm ezilmişlerin, aynı amaç uğrunda yan, yana gelmesine imkan sunmuştur. Bu imkan kendiliğinden gelişen bir durum değil, Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin kesintisiz direnişi sonucudur!

MDDP olarak bu onurlu direnişin içinde olduğumuzu, bu direnişin halkların geleceği olarak gördüğümüzü ve bu anlayışla yoldaşlarımızın bulundukları tüm alanlarda, sürece yaklaşmaları gerektiğini belirtiyoruz!

Asuri/Süryani/Keldani halkının, Onurlu Kobani direnişini kendi geleceğini görmesi, bu anlayışla sahip çıkmasını. Zülme karşı birlikte olmak, onurlu bir tarih yazmaktır.

Dünya kamuoyuna çağrımız, insanlığı yok etmeye çalışan İŞİD guruhuna uygulamya gitmesi, onu destekleyen AKP vb güçlere karşı baskı yapması, Onurlu bir savaşım içinde olan PYD, YPG, YPJ’ye gereken desteği sunmalarını talep ediyoruz..

Mezopotamya Demoakrtik Değişim Partisi

MDDP

Yoruma kapalı