Sinop’ta Nükleer Santral için ağaç katliamı

1908275_10151947562802541_1550987851_n

Sinop Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, merkez Abalı köyü İnceburun mevkiinde, devlet eliyle Nükleer Santral yapımı öncesi ağaçsız alan yaratmak amacıyla son bir yıl içerisinde 130 hektarlık alanın ormansızlaştırılmasını ve toplam 225 bin ağacın katledilmesini protesto etti.

Platform adına açıklamada bulunan Zeki Karataş ; “Abalı köyü sınırları içerisinde, bizlerin nefes almasını sağlayan ormanlık alanlarımız acımasızca katledilerek nükleer santral yapımı öncesi ağaçsız alan yaratılarak ormansızlaştırılmaktadır. Orman kesimini, bir gençleştirme ve iyileştirme faaliyeti olarak gösterip kamuoyu yanıltılmak istenmektedir. Abalı Köyü sınırlarındaki bu saha için verilen “olur” da ÇED izni bulunmakta mıdır ki ağaç katliamı yapılmaktadır?” diyerek Sinop halkına rağmen alınan bu kararları tanımadıklarını ve onaylamadıklarını ifade etti.

Ayrıca Platform üyeleri daha sonra Sinop Valiliği başta olmak üzere Orman Genel Müdürlüğüne ve ilgili bakanlıklara Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde ağaç kesiminin gerçek nedenlerini öğrenmek için dilekçe göndererek, İnceburun’daki yüz binlerce ağaç kesimine seyirci kalmayacaklarını bu konuyla ilgili olarak ulusal ve de uluslararası hukuk yoluyla da mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Sinop Nükleer Karşıtı Platformu, 26 Nisan 2014 tarihinde, ağaç kesimlerinin durdurulması talebiyle Sinop’ta yapılacak olan miting için de tüm ekoloji mücadelesi veren yaşam savunucularını birlikte mücadeleye çağırdı. Siyasihaber.org

Yoruma kapalı