SON DAKİKA: Kobane için en kritik gece acil eylem çağrısı yapıldı


Türkiye’nin bir kaç gündür boşalttığı ve Kobani’ye destek veren kitlenin yaklaşmasını yasakladığı Etmanek köyünün karşısına düşen bölgeden çeteler Kobane’ye saldırı düzenledi. Türkiye’den geçen çeteler geçtikleri yere IŞİD bayrağı astı. Yine Kobane’nin doğusundaki bir mahalleye bayrak asan IŞİD çeteleri bayrak astıkları binada yok edildi

IŞİD’in en şiddetli saldırılarını gerçekleştirdiği Kobane’de, şehirdeki siviller tahliye ediliyor. Şehirde sadece YPG ve YPJ güçlerinin kalacağı şehrin askeri alan olarak kullanılacağı belirtildi. IŞİD ele geçiremediği yerleri ağır bombardımana tabi tutarak yıkmaya çalışıyor, kenti yaşanamaz ve kullanılamaz hale getirmeye çalışıyor. IŞİD Kobane’ye geri dönecek olan Kürtlere yaşam alanı bırakmamaya çalışıyor.

Kobane için en kritik gecenin yaşandığını belirten bölgedeki yerel kaynaklar, IŞİD’in kenti ele geçirmesi durumunda katliam yapacağını, uluslararası kamuoyunun duruma seyirci kalmaması çağrısı yaptı.

Sterk TV’ye bağlanan Duran Kalkan, ‘‘Kobane direnişi sözün bittiği noktadır, herkes ayağa kalkmalı, milyonlar sınıra akmalıdır. Gençleri kadınları 7’den 70’e Herkesi Kobane’ye Sahip çıkmaya Onurumuzu Namusumuzu Korumaya Metropolleri işgal etmeye Çağırıyoruz.’’ Dedi ve Serhildan çağrısı yaptı.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu ise acil bir çağrı yayınlayarak, ‘‘Kobane’deki durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarını ve AKP’nin Kobane ambargosunu protesto etmek üzere tüm halkımız sokağa çıkmaya, sokağa çıkanlara destek olmaya çağırıyoruz’’ denildi.

İmralı adasında Abdullah Öcalan’la görüşen kardeşi Mehmet Öcalan ziyaret sonrası görüşmeye dair bilgi Verdi, Abdullah Öcalan’ın mesajı şöyle; “Kobane’deki insanlarımız sonuna kadar direnecekler. IŞİD’in olduğu yerde ve Kürtlerin yaşadığı bölgede nerede bir IŞİD varsa sonuna kadar direnilecek. Sonuna kadar direneceğiz. IŞİD’e hiçbir taviz verilmeyecek. IŞİD yapay bir örgüttür. IŞİD’i destekleyen devletler veya hükümetler veya insanlar bu IŞİD yarın onlara da büyük bir sorun olacaktır. Hangi ülke IŞİD’i destekliyorsa en büyük zararı o ülkeye verecek. IŞİD’e sonsuza kadar direneceğiz. Halkımız direnmek zorundadır”

biji kobane ypg ypj