Belediye işçileri taşerona karşı eylemde

kafesan-AA

Çiğli Belediyesi’nden belediye şirketi Kafesan’ın fesedilerek, taşerona geçileceği açıklanması üzerine işçiler, eylem yaptı.

Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube’nin çağrısıyla şantiye önünden yürüyüşe geçen işçiler Kasaplar Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Eylemde sık sık “Susma haykır, taşerona hayır!”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!” sloganları atıldı.

Burada yapılan açıklamada, belediyelerdeki taşeron uygulaması nedeniyle işçilerin ekonomik ve sosyal haklarında çok ciddi kayıpların yaşandığı belirtildi, “Belediyelerde çalışan işçi sayısı 100 bine gerilerken belediye hizmetlerinde iş alan taşeron şirketlerde çalışan işçilerin sayısı 500binin çok üzerine çıkmıştır” denildi.

Taşerona geçit verilmeyeceği ve 1 Mayıs’ta taşerona karşı sokakta olunacağı vurgulanan açıklamada;, “Taşeronluk uygulaması ile getirilen çalışma koşullarını işçi sınıfının kabul etmesi beklenmemelidir. Taşeronluk kırmızı çizgimizdir;kabul etmeyiz, meşru görmeyiz” denildi.

Açıklamada ayrıca “Borçları nedeniyle Kafesan şirketinin Çiğli Belediyesi’nce 30 Haziran sonrası açılacak ihalelere giremeyeceği ifade edilmektedir. Kafesan’ın ihalelere girememesi piyasa şirketlerinin ihaleleri kazanması ve Kafesan’ın tasfiye edilmesi anlamına gelmektedir. Bunun anlamı bundan sonra Çiğli Belediyesi’nde taşeron şirket dönemi başlaması demektir. Bu durumda Çiğli Belediyesi’ne ait olan Kafesan’da çalışan taşeron uygulaması nedeniyle işlerini kaybetme tehlikesiyle yüz yüze kalacaklardır” denildi.

Yoruma kapalı