Ceylanpınar’da 1 aylık OHAL

1508171_137712429732866_1380482078_n

Urfa’da AKP’nin kaybettiği Viranşehir ve Bozova ilçelerinde yaptığı itirazlar değerlendirilmeye alınırken, BDP’nin tespitli şaibeler ile Ceylanpınar ve Birecik’te yaptığı itirazlar ise bekletiliyor. İtirazların bekletilmesi üzerine Viranşehir ve Birecik’te halk sokağa dökülürken, Ceylanpınar Kaymakamlığı ise, ilçede bir ay süreyle toplantı, miting ve gösterilerin yapılması yasakladı.

Urfa’da yakılmış oylar, oy sayımı esnasında kesilen elektrikler, BDP’li müşahitlerin dövülerek dışarı çıkarılması, açık oy kullanmaya zorlama, kırsal kesimden gelen paket AKP oyları ile seçimlere şaibe gölgesi düşerken, Birecik ilçesinde de aradaki oy farkından fazla iptal edilen oylar seçime damgasını vurdu. İlçede BDP 17 bin 944 oy alırken, AKP 19 bin 495 oy alarak seçimin galibi ilan edildi. Böylelikle AKP, BDP’ye bin 551 oy fark atmış oldu. Ancak ilçede kullanılan oyların bin 717’si iptal edildi. İlçede, Irak’ta olan şoförlerin yerine de AKP’ye oy kullandırıldığı belirtiliyor.

AKP, kaybettiği Bozova ve Viranşehir’de, BDP ise, Birecik ve Ceylanpınar seçim sonuçlarına itiraz etti. BDP’nin itirazları bekletilirken, AKP’nin itiraz ettiği Bozova’da yeniden oylar sayılacak.

Bu arada dünden bu yana Ceylanpınar ilçesindeki halk protestolarına Viranşehir ve Birecik’te de başladı. Viranşehir’de AKP’nin itirazını duyan binlerce yurttaş adliye binasının önüne sloganlarla akarken, Birecik ilçesinde de adliye önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, oyların yeniden sayılmasını istiyor. Viranşehir’de jandarma adliyiye ablukaya alırken, yurttaşlar, “Hırsızlar dışarı Emrullah başkan” sloganı atıyor.

Ceylanpınar’da 1 aylık OHAL

Ceylanpınar’da iki gündür devam eden halkın direnişi karşısında ilçede bir süreyle “OHAL” ilan edildi. İlçede gün boyu esnaf kepenk açmazken, binlerce yurttaşın hükümet konağı önündeki bekleyişi ise devam ediyor. Kaymakamlık tarafından ilçede bir ay süreyle toplantı, miting ve gösterilerin yapılması yasaklandı. Kaymakamlık tarafından alınan bu karar ilçede araçlarla anons ettiriliyor.
İlçede yurttaşların bekleyişi ise devam ediyor. Polisler sokaklarda iki kişinin yan yana gelmesine dahi izin vermezken, caddelerde duran TOMA ve zırhlı araçlarda da, yurttaşların dağılması için yapılan anonslarda, yurttaşların dağılmaması halinde müdahale edileceği belirtiliyor.

Sabah saatlerinde gözaltına alınan 4 yurttaş serbest bırakılırken, Kadir Oral ve Fikret Temizer adlı iki yurttaşın daha gözaltına alındığı belirtildi. (DİHA)

Yoruma kapalı