Diyarbakır ve Erzurum’da iş cinayetleri

Diyarbakır ve Erzurum’da meydana gelen iş cinayetlerinde 2 kişi hayatını kaybetti.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nin Bahçelievler mahallesinde bulunan bir sitede yapımı biten binanın daire temizliğini yapan Abdulbari Gözateş adlı işçi, 9. kattan asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi. Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan bir sitede yapımı tamamlanan daireyi temizlemek için eşi ile birlikte giden Abdulbari Gözateş, öğle namazını kılmak için daireden çıktı. Yangın merdivenin üzerinde bulunan su kovasını almak için asansör kapısını açan Gözateş, ayağının boşluğa gelmesiyle dengesini kaybederek boşluğa düştü. İnşaat’da güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle yaşanan iş cinayeti ile ilgili soruşturma başlatılırken hayatını kaybeden Gözateş’ın cenazesi otopsi işlemleri için Diyarbakır’a gönderildi.

Erzurum’da ise Atatürk Üniversitesi Yakutiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda görev yapan sağlık teknisyeni Recep Tepe, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından hayatını kaybetti.

Yakutiye Eğitim ve Araştırma Hastahanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda taşeron sağlık teknisyeni olarak çalışan 35 yaşındaki Recep Tepe, çalıştığı laboratuvarda KKKA’ya yakalandı. Aynı hastanede tedavi gören Tepe, bugün yaşamını yitirdi.

Geçen hafta içerisinde aralarında doktor, hemşire ve sağlık görevlisinin bulunduğu 5 kişi de KKKA tanısıyla tedavi altına alınmış, sağlık durumları düzelmesi üzerine kimlikleri açıklanmadan taburcu edilmişti.

Erzurum’da son iki hafta içerisinde KKKA ateş hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı böylece ikiye çıktı.

Yoruma kapalı