Emekli-Sen: “Zam değil sefalet ücreti”

emekli-sen-eylem-AATüm Emekliler Sendikası (Emekli-SEN) üyeleri, ’Sefalete boyun eğmeyeceğiz’ yazılı pankart açarak Başbakanlığa yürüdü.

Ankara’da Başbakanlık önünde toplanan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekli-Sen’e üye emekliler yaptıkları basın açıklamasıyla maaş zamlarını protesto etti.

Grup adına yapılan açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumu’nda yeterli sağlık hizmeti alamayan insanların tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmaya yönlendirildiği, sağlıkta dönüşüm programını hayata geçirmek için çaba harcadıkları belirtildi.
Yapılan açıklamanın ardından Emekli-Sen üyelerinin eylemi sona erdi.

Eskişehir’de de protesto vardı

Eskişehir’de ise 2 Eylül Caddesi’nde toplanan Emekli-Sen üyeleri, emeklilere dayatılan sefalet ücretini sloganlarla protesto ettiler.

Basın açıklamasını okuyan Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, emeklilere dayatılan sefalet zammını kabul etmediklerini ve kınadıklarını ifade etti. Başaraner:

“Emekli Sandığı emeklisi memurlar için bizle alakası olmayan bir sendika sözde toplantı ve sözde sözleşme yaptı. Sonucunda 175 lira zam aldılar. Bunun da ‘brüt mü, net mi olduğunu bilmiyoruz’ dediler. Bir sendika brütü neti ayıramıyorsa bu işi yapmasın. Bunun bize maliyeti 143 lira. Şu andaki bu para eksilmiştir, harcanmıştır. Yani benzine 12 kuruş zam yapılarak bu para gitmiştir. Patatesin kilosu 5 lira, domatesin kilosu 4 lira olduğu bir ortamda verilen para çok komiktir. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için daha trajikomik bir yaklaşım yapıldı ve yüzde 3,67 bir zam verildi. Kısacası açlık sınırı bin 175 lira, yoksulluk sınırı 3 bin 500 lira ise bunun altındaki paralara yaşayanlar aç demektir. Biz bu sefalet paralarını kabul etmiyoruz, sefalete teslim olmayacağız”

 

Yoruma kapalı