“Kadın katliamlarında asıl sorumlu AKP’dir”

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisi, son iki günde Yozgat, Amasya, Erzurum ve İstanbul’da 4 kadının eşleri tarafından erkek cinayetine kurban gittiğini belirterek, hükümeti şiddeti meşrulaştıran ve üreten zihniyeti terk edip, şiddeti önleyecek yasa ve politikaları hayata geçirmeye çağırdı.

BDP Kadın Meclisi yaptığı yazılı açıklamada, kadın katliamlarının asıl sorumlusunun, kadınları şiddetten koruyacak etkili politika ve yasaları yapmayan ve uygulamayan AKP hükümeti olduğunu ifade etti.

BDP Kadın Meclisi, “Kadınların katledildiği taciz ve tecavüze uğradığı, çocukların kaçırılıp işkenceyle katledildiği bir ülkede, yetkililerin asıl görevi, uzun süre atılan çığlıklara sessiz kaldıktan sonra çocuklara çığlık atmasını öğretmek ve ya idam gibi yeni katliamları gündeme getirmek değildir. Bir insanlık suçunu, son derece çağ dışı başka bir insanlık suçuyla, idamla, cezalandırmaya kalkışmak hükümet olarak kendini bu sorumluluktan azade tutmak ve çözüm bulmak yerine sorunun üzerini örtmektir” dedi.

Kadın cinayetlerine karşı örgütlü mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan BDP Kadın Meclisi, “Kadın ve çocuk cinayetleri adli vakalar değil, politik bir sorundur. Sorunun asıl muhatabı olan hükümet de, kadın ve çocukları her türlü cinsel ve fiziksel şiddetten korumak istiyorsa, şiddeti meşrulaştıran ve üreten zihniyeti terk edip, bu şiddeti önleyecek yasa ve politikaları hayata geçirmesi gerekmektedir” diye belirtti.

Yoruma kapalı