Kırmızılı kadına saldıran polise hapis istemi


kirmizili-kadina-biber-gazi-sikan-polise-dava06fea1fabf53ea8963b5

Gezi İsyanı’nda polisin yüzüne biber gazı sıktığı sırada çekilen görüntüsü ile “Kırmızılı kadın” olarak direnişin sembollerinden olan Ceyda Sungur’a biber gazı sıkan polis hakkında dava açıldı. Davada polisin meslekten men edilmesi talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen tarafından hazırlanan iddianamede, polis memuru Zengin’in “görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla 2 yıla kadar hapsi ve meslekten men edilmesi talep edildi. İddianamede Ceyda Sungur’a hiçbir uyarıda bulunmadan biber gazı sıkan polis memuru Zengin’in, “Toplumsal Olaylarda Görevlendirilen Personelin Hareket Usul ve Esaslarına Dair Yönerge” ile “Göz Yaşartıcı Gaz Silahları ve Mühimmatlarını Kullanım Talimatı”na aykırı hareket ettiği belirtildi.

İddianamede Savcı Adnan Çimen, bilirkişi raporunu da dikkate alarak, polisin suç oluşturan davranışlarını da ayrıntılı olarak anlattı. Savcıya göre polis memuru Zengin, Ceyda Sungur’a bir metreden daha az mesafeye kadar yaklaştı, yüzünü hedef aldı, uyarı yapmadan biber gazı sıktı, gazdan etkilenen Sungur arkasını dönmesine rağmen gaz sıkmaya devam etti, aynı şekilde diğer kişilere de gaz sıktı ve hatta tekme attı. Sungur, olay öncesi ve sonrasında herhangi bir taşkınlık yapmadığı halde bu muameleye maruz kaldı.