Mehmet Ayvalıtaş katledildiği yerde anıldı

bir-mehmet-kaybettim-ama-bin-mehmetim-varddc7421a05a66a3e7368

Gezi isyanı sırasında öldürülen Mehmet Ayvalıtaş, ölümünün birinci yılında 1 Mayıs Mahallesi’nde yapılan yürüyüşle anıldı.

Mehmet Ayvalıtaş ve annesi Fadime Ayvalıtaş’ın mezarları başında yapılan anmanın ardından Ataşehir Cemevi’nde yemek verildi. Daha sonra SODAP, ESP, HDP, ÖDP, Partizan, DHF, BDSP, Mücadele Birliği, Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi Ataşehir Cemevi’nin de aralarında olduğu örgütler 1 Mayıs Mahallesi’nde yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe, Mehmet Ayvalıtaş ve Abdullah Cömert’in ailesi ile HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP İstanbul İl Eş başkanı Şamil Altan, ESP İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu, Taksim Dayanışması bileşenlerinden DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Mimar Mücella Yapıcı, Avukat Can Atalay,ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş’ın da aralarında olduğu yüzlerce kişi katıldı.

Cemevi önünde toplanan kitle, “Mehmet Ayvalıtaş yoldaş halklarımızın büyüyen isyanında yaşayacak” yazılı pankat ve Mehmet Ayvalıtaş ile Fadime Ayvalıtaş’ın fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı. Kitle, Mehmet Ayvalıtaş’ın vurulduğu köprüye yürüdü. Yürüyüşte, “Mehmet’in hesabı sorulacak”, “Katil devlet hesap verecek”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Fadime ana onurumuzdur”, “Katil devlet hesap verecek”, “Bedel ödedik bedel ödeteceğiz”, “Gezi şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı. Yürüyüşe katılmayan mahalle halkı, camlardan ve balkonlardan alkışlarla destek verdi.

İlk olarak Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Cemevi Başkanı Metin Aslan konuşma yaptı. Gezi isyanı sırasında 10 direnişçinin yaşımını yitirdiğini hatırlatan Aslan, öldürülenlerin çoğunun Alevi olduğunu söyledi, “Alevi toplumu olarak kaygılıyız, önümüzü göremiyoruz” dedi.

Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, yaşamını yitiren tüm Gezi direnişçilerini andı ve hepsini kucakladığını söyledi. Ayvalıtaş, “Bedel ödedik, gerekirse canımı da veririm ama AKP’yi mutlaka yıkacağız” dedi.

Mehmet Ayvalıtaş’ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş, “Gezi’de şehit düşenlerimizin hesabını sorana kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Yoruma kapalı