Mersin Üniversitesi’nde Soma için boykot

mersin üniversitesi boykot

Mersin Üniversitesi’nde Soma’daki işçi katliamını protesto etmek için sabah erken saatlerde üniversite girişinde toplanan öğrenciler bariyerleri okul kapısının önüne koyarak ne öğrenci ne öğretmen kimseyi okula almadı.

Dünkü eylemde sessiz oturma eylemi gerçekleştiren Mersin Üniversitesi öğrencileri,bugün de sabah saat 7’den itibaren Mersin Üniversitesi girişine barikat kurarak yolu kapattı. Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin okula girişini engelledi.

Üniversite rektör yardımcısının öğrencilerle görüştü.  Yolun açılmasını, öğrencilerin öğrenim hakkını engellenmemesini dile getiren rektör yardımcısına öğrenciler; Soma’da işçiler öldürülürken, ders işlemek, sınava girmek bizim için önem arz etmiyor. Gün Soma işçilerine destek günü. orada yaşamını yitirenler, bizim babamız, kardeşlerimiz olabilirdi. Buradan tüm üniversiteyi duyarlı olmaya ve Soma işçileriyle dayanışmaya çağırıyoruz” diyerek cevap verdi.

İki saat süren eylemin ardından saat 9:00’da okul girişe açıldı. Öğrenciler ve Eğitim-Sen üyeleri rektörlük önüne kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İşçiler adına 3 dakikalık saygı duruşunun ardından eylem sona erdi. Siyasihaber.org/ Mersin

Yoruma kapalı