Sağlık emekçileri direndi ve kazandı

20140408_103756

İstanbul’da Kartal Koşuyolu Hastanesi’nde çalışan Dev Sağlık-İş üyesi emekçilerin, yol ve hastalık izni durumlarında yapılan ücret kesintileri ve güvenlik önlemleri konusunda yaşanan bazı sıkıntılara karşı 7 Nisan’da yaptıkları iş bırakma eylemine dün de, Koşuyolu Hastanesi’ nin de bağlı olduğu Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi, İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi ve Maltepe Devlet Hastanesi’ ndeki sağlık emekçileri iş bırakarak destek verdi.

Sabah saatlerinden itibaren çalıştıkları hastanelerin önünde toplanan sendika üyesi işçiler, daha sonra Maltepe Köprüsü’nde buluşarak, İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği önüne kadar talepleri için “Taşerona hayır”, “İnadına sendika inadına DİSK” ve “Direne direne kazanacağız”  sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği önünde oturma eylemi yapan sağlık işçileri taleplerinin kabul edilmesini istedi. Dev Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve genel merkez yöneticilerinin de olduğu eylem için, çok sayıda çevik kuvvet otobüsü ve bir TOMA da hazır bulunduruldu.

Oturma eyleminin ardından Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne yapılan görüşme isteği kabul edildi. Dev Sağlık-İş Sendikası genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve sendikanın iş yeri temsilcilerinden oluşan heyet, taleplerinin karşılanması amacıyla yetkilileri ile görüşmek üzere içeri geçti.

20140408_1324541Uzun süren görüşmeden sonra dışarı çıkarak açıklama yapan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, görüşme neticesinde sağlık işçilerinin taleplerinin kabul edildiğini ifade ederek, sağlık işçilerinin iş başı yapmalarını söyledi. Görüşmeye dair bilgi veren Çerkezoğlu, “Sağlık çalışanlarından kesilen yol paraları konusunda gerekli işlemler yapılarak paralar ödenecek. Kritik bölümlerde çalışan işçiler için gerekli güvenlik önlemleri alınacak. Son düzenleme ile 2 günlük rapor alan işçilerden ücretlerinin kesilmesi uygulaması da sona eriyor. Ayrıca bu güne ilişkin tutulan tutanaklar geçersiz sayılacak. Her türlü baskıya rağmen taşerona boyun eğmeyeceğiz gerekirse boynumuzu kırdıracağız diyen tüm taşeron işçilerinin başarısıdır bu hepimizi kutluyorum. Yolumuz açık olsun mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Yoruma kapalı