TPAO işçileri taşeronlaşmaya karşı iş bıraktı

petrol işiii

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman, Adıyaman ve Trakya Bölge Müdürlükleri’nde çalışan Petrol-İş Sendikası üyeleri, TPAO’nun küçülmesine ve özelleştirilerek taşeronlaştırılmaya çalıştırılmasına karşı yarım günlük iş bıraktı.

Batman’da TPAO giriş kapısında toplanan işçiler bölge binasına kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, “Biz bu hükümetinin bu devletin TPAO’nun bugün olmasada yarın özelleştireceğini biliyoruz. Onun için niyeti bildiğimiz bu iktidara karşı tavrımıızı koyuyoruz. TPAO’nun özelliştirmesine sonuna kadar karşıyız” dedi.

Adıyaman’da TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü önünde toplanan işçiler, 4 saatlik iş bırakma eylemi yaptı. Eylemde konuşan Petrol-İş Sendikası Mali Sekreteri İbrahim Doğangül, TPAO’nın program kapsamında özelleştirilmeye çalışıldığını ve taşeronlaştırılmak istendiğini söyledi. TPAO’da dinamikleşme çabaları altında bir takım çalışmalar yapıldığını söyleyen Doğangül, “Dinamik olmanın yolu taşeronlaşmaktan mı geçiyor?” diye konuştu.

İş bırakma eyleminin yapıldığı illerde Petrol-İş tarafından hazırlanan ortak açıklamada, “‘Bütünsel Dönüşüm Programı’ adı altında TPAO’nun küçültülmesine ve zayıflatılmasına asla izin vermeyeceğiz. Petrol-İş Sendikası ve TPAO işçisi, kamu kuruluşumuz TPAO’ya sahip çıkacak, parçalanmasına ve özelleştirilmesine izin vermeyecek, taşeronlaşma saldırısına dur diyecektir” ifadeleri yer aldı.

Yoruma kapalı