Türkiye madenci katliamına karşı sokakta (Güncelleniyor)

ODTÜ

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında dün yaşanan işçi katliamında arama çalışmaları sürerken ölü sayısının 350’ye yaklaştığı belirtiliyor.

Dün geceden itibaren Türkiye’nin bir çok ilinde halk işçi katliamına karşı sokaklara çıkmaya başladı. Dün gece, Ankara Olgunlar Sokak’ta madenci anıtı önünde işçi katliamları için bir araya gelenler sabah kadar nöbet tuttu. Bugünde pek çok üniversitede dersler boykot edilirken, Enerji bakanlığı’na yürüyen ODTÜ’lü öğrencilere polis saldırdı.

DÖDEF işçi katliamlarına karşı bugün bir çok üniversitede dersleri boykot ederken, Pamukkale Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Ankara Üniversitesi gibi bir çok üniversitede de eylemler gerçekleştirildi.

Mersin’de Özgür Çocuk Parkı’nda buluşan halk katledilen işçiler için saygı duruşunda bulunarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

21.08 Bursa’da Heykel Meydanı’nda toplanan halk polis barikatıyla karşılaştı. Barikata doğru yürüyen halka polis biber gazı sıkarak saldırdı. Saldırıda Sendika.Org muhabiri Hatice Nur Derya ve Kesinbilgi16 muhabiri Ozan Kaptanoğlu gözaltına alındı. İki muhabir de Bursa Valiliği’nde tutuluyor.

19:30 Antalya’da yüzlerce kişi işçi katliamlarına karşı eylemdeydi.

antalya4

19:15 İzmir: basmane Meydanı’nda buluşan binlerce kişi Konak Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Polis yürüyş yapan kitleye saldırdı.

18.59 Eskişehir’de binlerce kişi Espark önünde biraraya gelerek Soma’da yaşanan işçi katliamını protesto etti.

18:30′da Güvenpark’ta toplanan kitleye polis saldırdı. Polisin saldırısından hamile bir kadın etkilendi. Daha sonra kitle Madenci Anıtı önünde oturma eylemi yaptı.

 

 

Yoruma kapalı