Twitter’a Tayyip yasağı geldi

Dünyanın en büyük iki sosyal paylaşım sitesinden biri olan Twitter’a erişim, dün gece Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından engellendi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dün Bursa mitinginde “Twitter’ın kökünü kazıyacağız” demesinden saatler sonra gelen yasaklama, internet kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı.

Dün geceden itibaren siteye erişmek isteyen kullanıcılar “Bu İnternet sitesi (twitter.com) hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı (TMK 10. Maddesi İle Görevli)’nin 20/03/2014 tarih vesayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından KORUMA TEDBİRİ uygulanmaktadır” mesajı ile karşılaşıyor. Bu uygulama, geçen ay çıkarılan ve internete sansürü yasallaştıran 5651 sayılı yasaya dayandırılıyor.

Halen twitter.com adresine DNS ayarları değiştirilerek ulaşılabiliyor.

Twitter’a uygulanan yasak, internet kullanıcıları ve demokratik kurumlar tarafından tepkiyle karşılandı ve yasağın delinmesini sağlayan yöntemler yaygınlaştırılıyor.

Bu konuda daha önce sitemizde “Seçtiklerimiz” bölümünde yayımlanan Serdar Kuzuloğlu’nun bir yazısını okumanızı öneriyoruz.

Siyasihaber.org

Yoruma kapalı