YPG Kobani’de 3 Serekaniye’de 2 köyü IŞİD’den kurtarıp özgürleştirdi

YPG güçleri arasındaki çatışmalar 51’inci gününe girdi. Geceleri çatışmaların yoğun olduğu Kobani’de, gündüz saatleri ise IŞİD çeteleriyle YPG aralıklarla çatışıyor. Kobani’nin doğu ve güney bölgelerinde sokak çatışmaları devam ederken, YPG güçleri, kentin batısındaki IŞİD hedeflerini ağır silahlarla vurmaya başladı.YPG güçleri ağır silahlarla savunma pozisyonundan çıkıp saldırıya geçmesinin ardından, daha önce IŞİD’in kontörlünde bulunan; Pendir, Süsane ve Siftek köylerini denetimine aldı.

Öte yandan Kobani’nin batısında bulunan Til Şeir tepesine son günlerde YPG ile destekçisi olan ÖSO ve Peşmergeler konuşlandı. IŞİD’e karşı mücadelede ortak hareket eden grupların burada aldıkları karar ile nokta operasyonları yapıp, katyuşa füzelerini kullandığı öğrenilirken, Til Şeir tepesinde YPG ile Peşmergelere ait bayrakların dikildiği de görüldü.

YPG güçlerinin Serêkaniyê’nin batısında çetelere karşı düzenlediği operasyonda çetelerin konumlandığı 2 köy ve birkaç mezra özgürleştirildi. YPG güçleri dün gece Cezaa’ya bağlı Arca Şexan ve Sutûk köyleri arasında iki ayrı noktada konumlanan çetelere yönelik de bir eylem gerçekleştirdi.

ypg savunma hattı

Yoruma kapalı