Hatay HDP-HDK Hums katliamını lanetledi


Hatay HDP-HDK, Suriye’de Hums’a bağlı İkrime Köyü’nde bir okulun çıkış saatinde patlatılan bombalarla yapılan katliamı lanetledi. HDP İl binasında toplanan kitle Armutlu Mahallesi’ndeki caddenin tamamında bir yürüyüş yaptıktan sonra Ahmet Atakan’ın vurulduğu yerde basın açıklaması yaptı.

HDP adına basın açıklamasını okuyan Hülya Kadi “Bizler Halkların Demokratik Partisi olarak Homs’ta gerçekleşen Alevi çocuk katliamını kınıyoruz. Dünya kamuoyunu bir katliamlara karşı duyarlılık geliştirip kınamaya davet ediyoruz. Sözde ılımlıları destekleyen güçler, barışçıl maskeler altında tetikledikleri katliamlardan sorumludur. Bu ülkelerin barışseverleri ayağa kalkmalıdır. Şam’da, Halep’te, Lazkiye’de, Şengal’de, Musul’da, Kobani’de, Homs’ta katliam yapanlar aynıdır. Ölen ise dilimiz, dinimiz, mezhebimiz ne olursa olsun biziz” dedi.

“Hülya Kadi açıklamasında şunları söyledi: “1 Ekim’de Suriye’de Hums’a bağlı İkrime Köyü’nde okulun çıkış saatinde büyük bir patlama gerçekleşti. Patlamada 22’si çocuk 33 kişi hayatını kaybetti. Çoğu çocuk olan 100’ü aşkın insan  yaralandı. Bu cinayetin arkasında “Silahlı Ilımlı Muhalefet” yani El Nusra örgütü var. Ilımlı muhalefeti hala destekleme peşinde olan Batılı ülkeler,  ABD ve diğer destekçileri bu çocuk katliamına ortaktır.

“İkrimiye Köyü çoğunlukla Aleviler’den oluşan bir köydür. Ve bu katliam direkt Alevi çocukları hedeflemiştir. 4 yıldır Suriye’de devam eden vekâlet savaşında ABD ve Batılı güçler adeta bir piyon gibi oynattığı gerici güçleri kategorilere ayırarak görevlendiriyor. IŞİD tehlikesi başta olmak üzere, ‘ılımlılar’ diye niteledikleri güçlere yeni katliam görevleri veriyor. Hazır dikkatler Kobani’ye yönelmişken, yeni bir Alevi katliamını sözde başka bir güç olan el Nusra’ya yaptırıyor.

“Kana doymak bilmeyen, uydu gibi çalışan IŞİD, ÖSO, El Nusra, Müslüman Kardeşler arasında kimi nüanslar olsa da egemenlere hizmetkârlık ediyorlar. Bugün 19. gününü dolduran Kobane direnişi, IŞİD’in bütün saldırılarına rağmen devam ediyor. IŞİD’i besleyip bölgenin başına bela edenler, şimdi sözde IŞİD’ten kurtulup ılımlı muhalefete destek olacaklar. Çocuk katliamı gerçekleştiren gerici güçlerin nesi ılımlıdır? Başta Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleri tarafından finanse edilen, savaş stratejileri MOSSAD, CIA ve taşeronluklarını yapan MİT tarafından gerçekleştirilen bu terör örgütlerinin neresi ılımlı? Suriye’de 2011’den bu yana 200 bini aşkın insan hayatını kaybetti. Milyonlarcası evinden yurdundan edildi. Şehirler insanların başlarına yıkıldı. Kadın, erkek, çoluk-çocuk tecavüze uğradı. Kimyasal silahlar kullanılarak insanlar ölüm uykularına yatırıldı. Sayısız saldırılar ve katliamlar gerçekleşti. Bunları yapan sözde ılımlılar değil mi?

“Ortadoğu’da katledilen Arapların, Kürtlerin, Ermenilerin; Alevilerin, Sünnilerin, Ezidilerin, Hıristiyanların kaderi aynıdır. Kaderleri emperyal güçler tarafından petrol karasıyla yazılmış olsa da bu kaderi halkların kardeşliği ve dayanışmasıyla aşabiliriz.

“Bizler Halkların Demokratik Partisi olarak Homs’ta gerçekleşen Alevi çocuk katliamını kınıyoruz. Dünya kamuoyunu bir katliamlara karşı duyarlılık geliştirip kınamaya davet ediyoruz. Sözde ılımlıları destekleyen güçler, barışçıl maskeler altında tetikledikleri katliamlardan sorumludur. Bu ülkelerin barışseverleri ayağa kalkmalıdır. Şam’da, Halep’te, Lazkiye’de, Şengal’de, Musul’da, Kobani’de, Homs’ta katliam yapanlar aynıdır. Ölen ise dilimiz, dinimiz, mezhebimiz ne olursa olsun biziz.

Yaşasın halkların kardeşliği!
Alevi ve Kürt katliamına son!”