HDP’li Kadınlar: “AKP belediyeleri cinsiyetçiliğe devam ediyor”

nuce_18032014-104336-1395132216.99

HDK/HDP Kadın Meclisi, Bingöl’de 30 Mart seçimlerinde belediye başkanı olan Yücel Barakgazi’nin “Belediye başkan yardımcılığına ve belediye başkan vekilliğine bayanları getirmeyi düşünmüyoruz. Dinen de örfen de bu uygun değil” açıklamasına tepki göstererek; Barakgazi’nin nefret suçu işlediğini belirtti.

“Biz de bu uygulamayı ve söylemi asla hazmetmeyeceğiz” diyen HDK/HDP Kadın Meclisi, Barakgazi’nin sözleri üzerine Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa eden AKP’li Nurten Ertuğrul’un haklı olduğunu belirterek; “Nurten Ertuğrul değil, kadın düşmanı, ayrımcılık ve nefret suçu işleyen Barakgazi istifa etmelidir” dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kadınlardan yüzde 65 oy alarak seçilen Barakgazi’ye, başkan vekilliğini bile layık görmediği kadınların belediye başkanı olduğu, Bingöl’ün batısına ve güneyine şöyle bir bakmasını; bu sözleri nerede sarf ettiğini hatırlamasını tavsiye ediyoruz. 11 il ve 68 ilçede seçimleri kazanan BDP’li belediyelerde kadınlar ve erkekler birlikte yönetecek. Tüm kadınları AKP’nin cins ayrımcılığına, kadın düşmanılığına karşı birlikte mücadele etmeye, kadın düşmanı ve nefret suçu işleyen Barakgazi’yi de istifaya çağırıyoruz.”

Yoruma kapalı