Karşı Gazete’ye polis baskını


İnternetten yayın yapan Karşı Gazete, 25 Aralık operasyonuyla ilgili bir haberin kaldırılması için polisin ofise baskın yaptığını açıkladı.

İnternetten yayın yapan Karşı Gazete, polisin 25 Aralık operasyonuyla ilgili bir haberi kaldırmaları için bürolarına baskın yaptığını duyurdu.

Karşı Gazete’den yapılan polislerin 25 Aralık operasyonuyla ilgili bir haberin kaldırılmasını istedikleri, aksi halde siteyi kapatacaklarını söyledikleri  yer aldı.

“Şuan haber merkezimiz polis ekipleri tarafından kuşatılmış durumda. Emniyet güçleri, tehdit ve baskı dilini kullanarak ‘Hani o ses kayıtları montajdı’ şeklindeki haberimizin kaldırılmasını istiyorlar. Üstelik de bu yönde alınmış hiçbir savcılık ve mahkeme kararı yok. Tamamen polis gücü kullanarak sansür talep ediliyor.”

Bahsi geçen, Emre Erciş imzalı gözaltına alınan polislere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın montaj olduğunu söylediği tapelerle ilgili savunma istediği yer almıştı.

Erciş de Twitter hesabından yaptığı açıklamada haberlerin belgesiz olmadığını ifade ederek “Kimseyi çalıştırmıyorlar. Erdoğan’ın tapelerini kaldırın gidelim diyorlar! İşte El Muhaberat Türkiyesi” yazdı.

Grihat ve Karşı Gazete’te arama kararı

Grihat internet istesi ise kendileri ve Karşı Gazete hakkında İstanbul Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını yazdı.

Buna göre  ‘Soruşturmanın gizliliğini ihlal’ suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında savcılığın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği tarafından Grihat ve KarsiGazete isimli internet sitelerinin ofislerinde arama kararı verildi.

Karşı Gazete “Hükümetin yargı ve savcılık kararına gerek görmeden “polis gücü” kullanarak medyayı susturma döneminin ilk adımı www.karsigazete.com’un basılması oldu. Polis devletine karşı direniyoruz” diyerek medya ve meslek örgütklerine destek çağrısı yaptı.

Bianet.org sitesinden alınmıştır.